Сектор БОП – Стара Загора с високо отличие в церемонията „Полицай на годината 2010 г.”

В сряда, 22 декември, в зала 6 на НДК бяха връчени на наградите „Полицай на годината 2010”. Голямата индивидуална награда бе присъдена на комисар Валентин Цоновски – началник на отдел „Контратероризъм” при ГД БОП – МВР, а призът “Полицай на годината” за екипна работа отиде при служителите на отдел „Наркотици” при ГД БОП.

На първо място в категорията “Колективни награди” бе отличен сектор “Борба с организираната престъпност” към  ОД МВР – Стара Загора. Високото отличие бе връчено на началника на сектора гл. инспектор Калин Явашев от зам. министъра на вътрешните работи г-н Веселин Вучков. Старозагорските антимафиоти бяха отличени за поредицата успешни реализации в борбата с организираната престъпност през настоящата година, добили популярност с названията “Терористите”, “Амфетамините”, “Пластиките” и акцията “Печатарите”, за която получиха благодарност и от евроатлантическите ни партньори. Наградата е признание и за безспорните успехи на сектора в противодействието на наркотрафика, трафика на хора и контрабандата на акцизни стоки.

На тържествената церемония в Националния дворец на културата присъстваха вътрешния министър г-н Цветан Цветанов, зам. министрите Веселин Вучков и Павлин Димитров, кмета на столицатаЙорданка Фандъкова и представители на ръководството и главните дирекции на вътрешното ведомоство.

Наградите „Полицай на годината” са съвместна инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация „Доверие и закрила” гр. София, с председател г-н Хрлисто Друмев – директор на НДК и се проведоха за 17-ти път.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева

-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн