Съкратиха срока за уведомяване за неогнестрелно оръжие

От пресцентъра на ОД МВР – Стара Загора обръщат внимание на промените, регламентирани от влезлия в сила Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите средства. Според новите изисквания гражданите са длъжни в 14-дневен срок след придобиването на газово и сигнално или пневматично оръжие с кинетична енергия над 24 джаула да уведомят писмено началника на РУ “Полиция” по местонахождение на обекта за съхранение или по постоянния адрес на физическото лице.

Органите на реда издават съответния документ, че са информирани. Предишният срок за уведомление беше една година. В закона е записано още, че лице, което продаде или подари на друг посочените по-горе оръжия, е длъжно да уведоми началника на съответното районно управление в 7-дневен срок. И още едно уточнение: ненавършилите 18-годишна възраст не могат да придобиват и носят неогнестрелно оръжие.

Евгени НАЙДЕНОВ
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн