Преглед на в.”Новината” – четвъртък

Коледната трапеза – като малка пица, е водещо заглавие на “Новината” днес. За коледната трапеза българите ще изхарчат средно по 100 лева. Това показва проучване на „Галъп Интернешънъл“. И тази година хората у нас ще посрещнат и двата празника – Коледа и Нова година, главно у дома. Средно около 100 лева за подаръци и малко под тази сума – 93 лева, за празничната трапеза планират да похарчат анкетираните. Сумата е с около 7-8% по-ниска от миналогодишната. Хората твърдят, че в кризата е разумно човек да се ограничава. Затова ще се пести от екскурзии, подаръци и от разточителни трапези. С 80 лв. може да се посрещне Бъдни вечер, а останалите ще отидат за храната и напитките за Рождество Христово, показва репортерско проучване на „Новината“.

* * *

“Приз за антимафиотите” е друго заглавие от вестника. Старозагорският сектор „Борба с организираната престъпност“ към ОД на МВР получи първата колективна награда „Полицай на годината“ по време на официална церемония вчера в НДК. Конкурсът се организира от МВР и Фондация „Доверие и закрила“. По време на церемонията заместник-министърът на МВР Веселин Вучков връчи престижната награда на началника на сектор БОП Калин Явашев.

* * *

„Трейс” с най-ниска оферта за жп “Тракия” , съобщава още жедневникът. Изпълнителите на лот 2 от автомагистрала “Тракия” и на столичното метро – “Трейс Груп Холд”, може да се окажат победители в търга за рехабилитация на жлезопътната линия Пловдив-Бургас, добила популярност като жп “Тракия“. Обединението, в което участва и старозагорската компания „Джи Си Еф – СК13 – Трейс Рейлинфра”, е предложило най-ниските цени в търга за ремонта на три участъка от жп линията Пловдив–Бургас. Общата цена за тях е 380 362 620 лева.

* * *

Кандидатът за кмет на ГЕРБ ясен напролет, става ясно от интервю с депутата Живко Тодоров. “Никога този въпрос не е стоял, този пост не ми е предлаган, нито пък аз съм изявявал желание”, категоричен е младият депутат на питането ще се кандидатира ли той за кмет. “Перспективата пред мен е да довърша мандата си в 41-вото Народно събрание”, заключава Живко Тодоров.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн