Физическо лице е укрило над 129 000 лева данък общ доход. Двама старозагорци платиха данъци за доходи над 1 милиона лева

STZAGORA.NET
След приключили ревизии на 50 физически лица инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора установиха „спестени” 743 260 лева от данък върху доходите. Едно лице е „пропуснало” да внесе в хазната 129 247 лева данък общ доход. В част от случаите става въпрос за внос на нови леки автомобили от ЕС, за които не са декларирани и внесени дължимите данъци.

Инспекторите по приходите извършват пълна проверка и съпоставка на притежавано имущество, банкови сметки, получени и декларирани доходи и съответствието им с имотното състояние на проверяваните и свързани с тях лица.

Ясни са и най-добре заплатените старозагорци.

Първият от тях е получил годишен доход за 2009 г. малко над 2 милиона лева и е внесъл в хазната данък общ доход 204 000 лева. Втори старозагорец е декларирал доход за над 1 170 000 лева и е платил на бюджета данък 117 000 лева. Третият декларира малко под един милион лева доходи, като също дължимите суми са платени към Приходната агенция.

Съпоставката с цифрите за предходната година ни показва, че въпреки кризата икономически стабилните фирми на пазара са успели да намерят механизми, с които да преборят трудностите и да гарантират добро ниво на заплащане на служителите си и да постигнат добри финансови резултати в края на годината.

Мариета ДОБРЕВА
Териториална дирекция на НАП Пловдив
Офис Стара Загора

- vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн