Инспекторатът на Община Стара Загора: Няма данни за дисциплинарно нарушение на кметския наместник в Руманя

Методи Марков

Няма конкретни данни за извършено дисциплинарно нарушение от кметския наместник на с.Руманя Бойчо Бойчев към бившия кметски наместник на селото Стоян Вучков, се казва в доклада по извършената проверка на звено „Инспекторат” в Община Стара Загора. Това съобщи началникът на звеното Методи Марков в брифинг този предиобед.

„Няма свидетели на побоя, няма представено медицинско свидетелство, само амбулаторни листове. В селото обаче има напрежение, което сегашният кметски наместник не е овладял. В този смисъл препоръката ни към кмета на Община Стара Загора е да вземе отношение към работата на кметския наместник съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация”,  съобщи още Методи Марков.

Той уточни, че по инцидента в с.Руманя работи и РПУ-Стара Загора – за доказване на престъпление от общ характер.

През настоящата година звено „Инспекторат” работи по 30-40 сигнала. Един от тях ще приключи с препоръка дейността на приюта за животни в кв.”Зора” да отпадне от дейностите на Община Стара Загора и да бъде прехвърлена към неправителствените организации, както е в много градове в страната.

Министърът на земеделието и горите ще бъде информиран за приключилата голяма проверка на общинския поземлен фонд в община Стара Загора, съобщи още Методи Марков. Само в с.Хан Аспарухово има 280-300 дка от този фонд, обработван абсолютно незаконно. Масово са разорани общински мери, ливади и пасища, както и черни пътища. С унищожаването на черни пътища арендаторите притискат собствениците на земеделски земи и ги лишават от достъп до нивите им. Възстановяването на тези пътища ще е много трудно и скъпо.

Общината възнамерява да си потърси правата от земеделските производители, завзели общински площи, заради пропуснати ползи. “Само зърното от тези 280-300 дка в Хан Аспарухово ще е достатъчно да покрие за половин година изхранването на животните в Зоологическата градина в Стара Загора, даде пример шефът на Инспектората на Общината.

Уляна Кьосева, Пресцентър Община Стара Загора

-

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн