НС на СДС от Стара Загора: Трябва отново да върнем България към евроатлантическите ценности

ПУБЛИКАЦИЯ НА STZAGORA.NET


След проведения Национален съвет на СДС в Стара Загора днес сините разпространиха следната декларация:

СДС заявява, че ние и нашите партньори от реформаторската десница сме разумна алтернатива на управлението на ГЕРБ и АТАКА. Нашата задача е да защитим европейския и евроатлантически път на България и да дадем шанс и свобода на активните хора в страната.

СДС категорично се изправя срещу надигащата се вълна от полицейщина и опитите за реабилитация на комунистическото минало.

Затова:

- Ние категорично ще се противопоставим на всички нарушения на основните граждански права. За съжаление тези случаи стават все повече.

- Ние ще се противопоставяме активно на опитите да се внуши от страна на ГЕРБ и АТАКА, че изминалите 20 години са недобрите години за България. Напомняме, че въпреки трудностите на прехода и яростната съпротива срещу реформите от страна на бившата комунистическа партия и нейните репресивни органи и многобройните проблеми за тези 20 години България успя да скъса с авторитарното си минало, да извоюва и защити правото си на свободна и демократична държава, да въведе пазарна икономика, да свали визите и да се присъедини към ЕС и НАТО.

- Ние ще продължим да се противопоставяме на проекта АЕЦ “Белене”, защото този проект е сърцето на политическата корупция. Освен че е икономически неизгоден, той е инструмент за поставяне на България под тотална зависимост от Русия.

- Ние ще се противопоставим на популистките идеи за национализация на това правителство, които съсипват икономиката и ни връщат в миналото.

На предстоящите президентски и местни избори СДС заедно със своите партньори от реформаторската десница ще предложи на българските граждани разумна и демократична алтернатива, която ще бъде път към ново управление на България.

-vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн