96 новоназначени полицаи, завършили курс за първоначално обучение в ЦСПП – Казанлък, положиха клетва

На 03.12.2010 г. в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – Казанлък се състоя тържествен ритуал за полагане на клетва на завършилите курс за първоначално обучение по противодействие на престъпността и опазване на обществения ред. На церемонията присъстваха зам.-областният управител Галина Стоянова, председателят на Общински съвет – Казанлък Васил Самарски, директорът на ОДМВР – Стара Загора Алекси Алексиев, секретарят на община Казанлък Рада Гоцкова, началникът на РУ “Полиция” – Казанлък Иван Чолаков и бившият директор на ЦСПП Захари Захариев. Това е петият випуск, завършваш по новите програми за първоначална подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка – Казанлък, който през тази година навършва 40 години от своето създаване.

96 новоназначени служители на Главна дирекция “Охранителна полиция”  положиха полицейска клетва и клетва по етичния кодекс на служителите на МВР с полицейски правомощия и подписаха клетвен лист. Те се заклеха да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат законите и Конституцията на Република България, да оправдаят общественото доверие и да бъдат непоколебими в призванието си да служат и помагат на хората. Ритуалът започна с поднасяне на цветя пред мемориала на загиналите служители на МВР, а след полагането на клетвата бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благополучие на завършилите випуск 2010 г.

Директорът на казанлъшкия Център за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР – комисар Красимир Иванов, се обърна към випускниците: “Днес вие преминахте втората стъпка след спечеления конкурс – успешно завършихте своята първоначална подготовка. Предстои ви третата и най-отговорна стъпка – с придобитите знания и умения да бъдете достойни служители на МВР, да опазвате сигурността, спокойствието и собствеността на гражданите. Черпете опит от своите колеги, вложете сърцата си в работата и не забравяйте да се грижите и за своята лична безопасност”. Приветствия към завършилите поднесоха зам.-областният управител Галина Стоянова, председателят на общински съвет Казанлък Васил Самарски и бившият директор на ЦСПП Захари Захариев.

От името на всички свои колеги отличникът на випуска стажант Захари Йорданов, постигнал резултат 94 точки, благодари на преподавателския състав на ЦСПП и пожела на колегите си успешен старт в кариерата и заслужено професионално самочувствие.

Випускниците на ЦСПП към АМВР завършиха с успешно положени изпити шестмесечен курс за първоначално обучение, проведен по учебни програми за новоназначени държавни служители от МВР, съобразени с европейските стандарти и въведени в центровете при Академията на МВР през 2007 г.  От началото на следващата седмица 70 от вече пълноправните служители на полицията ще поемат по пътя на своята професионална кариера в ОДМВР – Стара Загора.  Директорът на ОДМВР – Стара Загора Алекси Алексиев им пожела успешно да прилагат придобитите знания и морално-волеви качества, за да отговорят на високите обществени очаквания: “С тържествената клетва, която положихте днес, завършва първият етап от вашето професионално развитие. Вашето обучение и професионално израстване ще продължи през цялата ви дълга и надявам се, успешна професионална кариера”.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиева
-

споделяне в социални мрежи

3 коментари on “96 новоназначени полицаи, завършили курс за първоначално обучение в ЦСПП – Казанлък, положиха клетва”

  • Zoran milev wrote on 14 октомври, 2012, 19:47

    mole da mi kajete nykakiv sait ili nomer,zada sw svirja sis kursa za obochenie na korsanti viv  KazinlikY/>?

  • admin wrote on 16 октомври, 2012, 8:59

    Питайте в Районното управление на МВР в Казанлък.

  • Минчева wrote on 14 януари, 2013, 11:44

    Здравейте,искам да попитам първо, има ли възрастово ограничение за кандидат курсистите? Как става записването за този курс? От Стара Загора съм. Благодаря ВИ.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн