Общинският съвет одобри предложението за Регионалното депо

ПУБЛИКАЦИЯ НА STZAGORA.NET

Преди минути Общинският съвет в Стара Загора даде одобрението си по точка 1 от дневния ред – смяна предназначението на 101 дка земя в петното от 350 дка на бъдещото регионално съоръжение за преработка на битови отпадъци край с.Ракитница.

От 45 гласували “за” предложението вота си дадоха 37 старейшини, сред които – и председателят на групата на БСП и коалиция доц.Бойчо Биволарски. Против бяха петима, а трима се въздържаха. Така предложението събра три гласа повече от нужното квалифицирано мнозинство от 2/3 в 51-членния Общински съвет.

С цел Сдружението на общините да заработи усърдно и в много кратки срокове по сложната и трудоемка процедура по кандидатстването за безвъзмездната помощ от 50 млн. лв. за Регионалното депо и по подписването на договор с Оперативна програма “Околна среда”, инж.Георги Георгиев от групата на социалистите предложи в дневния ред да влезе точка за упълномощаване на кмета проф.Светлин Танчев да инициира като старозагорски представител в Сдружението на общините назначаването на щатен човек, който да движи всичко. “Нещата тепърва предстоят”, отбеляза инж.Георгиев. Предложението му обаче бе отклонено за обсъждане и гласуване на следващо заседание. Кметът проф.Танчев коментира, че по думите на ръководителката на Оперативна програма “Околна среда” Малина Крумова, която във вторник участва в широката обществена дискусия за депото в Стара Загора, в програмата има предвидени средства за подобно нещо.

Една от последните точки в дневния ред на заседанието на Общинския съвет днес, предложена от групата на БСП и коалиция, е да бъдат възобновени преките излъчвания от сесиите по ТВ “Стара Загора”. Ако се съди по това, че за включването на точката в дневния ред гласуваха 28 съветници, като никой не бе против, а 12 се въздържаха, можем да очакваме, че предложението ще бъде одобрено.  (Б.а.: По-късно стана точно така: с 42 “за”, 0 “против” и 1 “въздържал се” бе гласувано преките излъчвания да продължат.)
-vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн