Ученици излязоха в центъра да си искат още ваканция

Разнокалибрени възпитаници на старозагорските училища показаха нагледно мощта на Фейсбук като социална медия. Самоорганизирали се предварително във въпросната мрежа, подрастващите се изсипаха в центъра на Стара Загора, водени от непреодолимото желание за ваканция и свобода по време на коледните и новогодишните празници.

Пролича си и че дечурлигата са гледали и новини – поне в частта, която ги интересува – протестите на връстниците им в други градове по същия въпрос.

Районният инспекторат по образованието обаче май им се е сторил твърде далеч и твърде в периферията, та заявката си за още почивни дни предприемчивите млади подадоха, кой знае защо, с лично присъствие пред сградата на общината. Почти в десятката, както се казва.

Из Стара Загора се носят и фантастични слухове, че друга група ученици готвят контрапротест, щото много искали да учат, а ваканцията им идвала вповече, отколкото могат да понесат. “Какво ще правим вкъщи толкова време, егати скуката”, жалвали се те.

Родителите на искащите ваканция отрочета пък тези дни ходели с трайно бухнали прически, сякаш върху тях се е учила някоя начинаеща фризьорка. Косите им настръхвали самички от мисълта, че поколението може да си остане половин месец у дома, открехнаха тайната ужасени бащи, майки и баби.

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн