Кметът писа на министър Ангелов за ЦДГ “Калина”

Защо новата детска градина на военните – “Калина”, която беше официално открита преди година и половина все още не работи, питат живущи в района старозагорци. От близо половин година е известно, че заведението ще бъде дарено от МО на Община Стара Загора, но към днешна дата дарът нещо се бави.

Журналистическата проверка на “Старозагорски новини” установи, че на 27 май 2010 г. министърът на отбраната Аню Ангелов направи официално писмено предложение на Община Стара Загора да й прехвърли безвъзмездно изграденото от МО детско заведение, намиращо се на ул. “Хан Аспарух” -15 А. С Решение -876/29 юли 2010 г. Общинският съвет подкрепя с благодарност предложението. В изпратеното до министъра писмо на 3 август 2010 г. е отправена молба за предприемане на действия по отделянето на този имот от общия военен имот и деактуването му от публична държавна собственост в публична общинска собственост.

“Въпреки многократните телефонни обаждания, все още няма никакво развитие по темата, каза Пенка Чавдарова, вр.и.д. началник на отдел “Образование”. – По този повод във вторник кметът проф. Светлин Танчев подписа поредно писмо до министъра за изясняване на случая и придвижването му във времето. Това се налага поради изработването на Бюджета за 2011 г. При положение, че градината стане общинска собственост, би следвало да се предвидят необходимите средства за издръжката й, за работни заплати и социални осигуровки на близо 25 човека и т.н.”

Капацитетът на ЦДГ “Калина” е за четири групи, до 90 деца, една от които е нощуваща. Сега сградата се обслужва и охранява от военното министерство.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-vvv

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн