Бизнесмени предлагат: Стара Загора – център на вселената!

До ГОСПОДИН КМЕТА На ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА
До ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ На ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СТАРА ЗАГОРА
До КЛУБ НА РАБОТОДАТЕЛЯ – СТАРА ЗАГОРА
До РОТАРИ КЛУБ СТАРА ЗАГОРА
До ЗОНТА КЛУБ СТАРА ЗАГОРА
До ЛАЙЪНС КЛУБ “АВГУСТА” СТАРА ЗАГОРА
До ЛАЙЪНС КЛУБ “ТРАКИЯ” СТАРА ЗАГОРА
До ТЕЛЕВИЗИЯ “СТАРА ЗАГОРА”
До ВЕСТНИК “НАЦИОНАЛНА БИЗНЕС ПОЩА”
До ВЕСТНИК “СТАРОЗАГОРСКИ НОВИНИ”
До ВЕСТНИК „НОВИНАТА”

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

В писмо вх.N: ОсП67/19.05.2003 г., адресирано до Кмета и Председателя на Общински съвет в Стара Загора депозирахме молба да ни бъде определено място, където да изградим със СОБСТВЕНИ средства монумент: ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА. С писмо Изх N: П-И-312/13.06.2003 г. Община Стара Загора отговори, че идеята е интересна и ще бъде предадена за обсъждане на Обществения съвет по естетизация на градската среда и ЕСУТ и… толкова. С писмо вх.N: 94-00-874/10.11.2008 г., адресирано отново до Кмета и Председателя на Общинският съвет повторно внесохме предложението си и… до ден днешен очакваме отговор.

Пламен Русев

Вече повече от седем години очакваме да бъде обърнато внимание на екстравагантната ни идея за създаване на монумент и обявяване на Стара Загора за ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА (ако някой може да докаже противното – нека го направи)! Вече повече от седем години искаме от Община Стара Загора благословия да осъществим идеята си и да направим едно добро дело за града ни!

Какво правихме ние през годините, докато чакахме? Сложихме всеизвестните рекламни бордове на входовете на града и накарахме всички преминаващи да заговорят със завист за Стара Загора по oще един повод. Надписахме автомобилите си и ги ползвахме като подвижна реклама, изпращахме писма, давахме интервюта, за да се види, че тази необикновена идея е още жива, че все още е актуална. Благодарение на тази кампания научихме цяла България да нарича Стара Загора „Центъра на Вселената” и дори накрая идеята ни бе употребена (в добрия смисъл на думата) в рекламния клип „ДЗЪН” на бира „Загорка”, на който всички се усмихват и… си поръчваха „Загорка”.

Николай Далаков

Сигурно доста хора ще попитат: ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ТОВА? Защото в световното състезание за привличане на туристи се използват всякакакви прийоми, търсят се нестандартни решения за да дойде ТОЙ: НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ТУРИСТЪТ! Само си представете колко хора ще дойдат специално да видят и да се снимат пред МОНУМЕНТА ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА, а тези хора ще се хранят, ще си купят сувенири, ще спят тук, накратко ще оставят пари в града. Знаете какво означава това за Стара Загора и жителите му: приходи в бюджета, развитие на бизнеса, работни места и т.н. Няма да стане на следващия ден, но това ще е световна новина и хиляди туристи ще направят туристическата си програма така, че да минат и видят това чудо!

Ето защо за пореден път декларираме желанието си да осъществим идеята си и се ангажираме:

1. Да предложим проект за МОНУМЕНТ „ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА”.
2. Да мобилизираме средства и изпълним строителните мероприятия по изграждането на МОНУМЕНТА.
3. Да организираме рекламна кампания за популяризирането на МОНУМЕНТА в световен мащаб.

За осъществяването на идеята предлагаме и настояваме:

Община Стара Загора да разреши принципно поставянето на МОНУМЕНТ „ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА”.
Община Стара Загора да предостави за целта кръглия шадраван на градския площад поради централното му разположение и факта, че не работи и не се използва от години.
Да разреши построяването на МОНУМЕНТА след представяне и одобряване идеен и работен проект.

Обръщаме се към всички, които обичат Стара Загора! Обръщаме се към всички, които искат да превърнат града ни в световен туристически център! Обръщаме се към всички, които мислят нестандартно и разчупено!
ПОДКРЕПЕТЕ НИ! За доброто на града ни, за просперитета му, за прослава на неговото бъдеще!

Стара Загора,
23.10.2010 г.
С УВАЖЕНИЕ:
ПЛАМЕН РУСЕВ
НИКОЛАЙ ДАЛАКОВ
(Граждани на Стара Загора)
vvv

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн