Улица “Ген. Гурко” вече е отворена за движение на всички видове МПС

От пътна полиция апелират към водачите и пешеходците да бъдат внимателни при движението си в участъка от ул.”Х.Д.Асенов” до бул.”П.Евтимий”.

В петък следобед ул.”Ген.Гурко” между ул.”Х.Д.Асенов” и бул.”П.Евтимий” бе отворена за движение на всички видове моторни превозни средства в двете посоки. Промяната бе въведена с цел облекчаване на автомобилния трафик в града. За да бъде постигнат този ефект, обаче, е необходима промяна в нагласите и поведението на участниците в движението.

===

От “Пътна полиция” предупреждават пешеходците и гражданите, ползващи обществен транспорт, да предприемат пресичане с повишено внимание и само на обозначените за целта места.

Водачите на МПС също трябва да имат предвид, че изборът да се възползват от новия маршрут е свързан с готовността да се движат с по-ниска скорост и да изчакват потеглянето на превозните средства от градския транспорт. Предстои допълнително изграждане на пътни отбивки (джобове) за автобусите, за да осигури проходимост на пътното платно в периодите на качване и слизане на пътниците. Дотогава останалите МПС следва да се движат през този участък с повишено внимание – особено в района на автобусните спирки, където могат да бъдат изненадани от внезапно пресичащи граждани.

Екипи на “Пътна полиция” подпомагат движението в участъка в пиковите часове.

Говорител на ОД МВР: Й. Георгиеваvvv

бутони за социални мрежи

1 коментар on “Улица “Ген. Гурко” вече е отворена за движение на всички видове МПС”

  • Ivanov wrote on 5 декември, 2010, 10:26

    Съжалявам, но явно кмета и неговия екип са ***. Вместо да измислят нещо рационално, те разрушават създадените норми. Не може вместо да увеличаваш пешеходните зони в центъра на града, да ги унищожаваш. Не може да оградиш основно / Базовото / училище с ограда за да въвеждаш автомобилен трафик около него. Не може при тенденции за екологичен транспорт, да създаваш затруднения за обществения транспорт. Не може вместо да намалиш изгорелите газове в центъра на града, да увеличиш замърсявато на въздуха чрез създаване на условия за задръствания.

    Г-н кмете, постоите половин час в района на спирки „Алана“ – дали след това ще се приберете у дома без главоболие.
    Гражданин на Стара Зогора.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн