Д-р Желев няма да се кандидатира за кмет

“Няма да се кандидатирам за кмет на община Стара Загора. Казах ви го това преди шест месеца, казвам го и сега. Аз съм човек, който не си променя мнението. За радост на гербаджиите, които са много уплашени, тъй като се чуват разни слухове”. Така вчера д-р Евгений Желев отговори на питането на “Старозагорски новини”, след като от общинското ръководство на БСП съобщиха, че вече имат кандидати за кметския пост.

Д-р Желев беше кмет на Стара Загора в два последователни мандата (1999-2007 г.). На последните местни избори той загуби само с 450 гласа от кандидата на ГЕРБ проф.Светлин Танчев. Малко след това последва летящ старт в кариерата му, започваща с оглавяването на Агенцията за българите в чужбина, водач на листата на Коалиция за България от Старозагорски избирателен район и министър на здравеопазването в последната година от управлението на тройната коалиция.

Действащото в момента законодателство дава правото на д-р Евгений Желев да се кандидатира за трети кметски мандат, но в посттоталитарната история на България няма случай, в който политик, минал през министерското кресло, да се върне в кметското. За обратното обаче има редица примери, в това число и с Бойко Борисов.

Йовка ВЕЛИКОВА
-vvv

бутон за социални мрежи

1 коментар on “Д-р Желев няма да се кандидатира за кмет”

  • Иван Иванов wrote on 21 септември, 2010, 15:20

    Коментарът не е точен. Кметът на Благоевград Костадин Паскалев премина пътя от кмет до министър и обратноо.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн