ПП ГЕРБ в Стара Загора с ново ръководство

Емил Христов

Емил Маринов Христов е новият общински ръководител на ПП ГЕРБ – Стара Загора. Той, както и цялото старозагорско ръководство, състоящо се общо от 11 члена, бяха официално представени вчера от областния координатор на партията Живко Тодоров.

Новият общински ръководител на партията в Стара Загора не беше сред тримата номинирани от общото събрание. Той е на 53 години и е полковник от резерва. “Приехме, че за общински лидер трябва да бъде човек, който да разполага с нужното време, за да се посвети изцяло на партийната работа, още повече, че върху неговите рамене ще легне отговорността за подготовката на бъдещите местни и президентски избори”, заяви Живко Тодоров.

За организационен секретар е избран 29-годишният Пламен Йорданов. Сред останалите членове на ръководството с мандат от четири години са народният представител Нели Калнева и областният управител Йордан Николов.

За общински лидер на ГЕРБ в община Братя Даскалови е утвърден Стоян Вълчев, а за Гълъбово – Дралчо Донев. И двамата да били досегашни лидери на местните структури.

“В община Казанлък има временно ръководство, оглавявано от Стойо Иванов”, съобщи още Живко Тодоров. Той допълни, че това се е наложило, тъй като последното общинско събрание по неговите думи не минало в “рамките на добрия дух”.

Друг е проблемът в Раднево, където един от номинираните за общински лидери, висш ръководител от системата на “Мини Марица-изток” – Димитър Желев, бе освободен от работа заради констатирани нарушения. “В радневската организация сме забавили утвърждаването на общинското ръководство заради напрежение през последните дни, свързано с уволнението. В момента изясняваме действителната ситуация. В ГЕРБ винаги сме били на принципа, че политически чадър над никого не трябва да се поставя. Затова искаме среща с местната организация, за да чуем станището на хората, след което ще вземем решение”, коментира областният координатор на ГЕРБ.

Освен в Казанлък, временни ръководства са утвърдени и в общините Мъглиж, Павел баня и Чирпан. Там местните структури ще се оглавяват временно от досегашните си ръкововодители, за Мъглиж – Красимир Стойчев, за Павел баня – Христо Чаушев, за Чирпан – Христо Стефанов.

В останалите общини на Старозагорска област – Гурково, Николаево и Опан, няма утвърдени ръководства, поради липсата на кворум на проведените общински събрания, според представените протоколи. Ръководствата ще бъдат определени след провеждане на нови легитимни събрания, уточни Тодоров.

На журналистически въпрос дали партията е снела политическото си доверие от ръководството на Община Стара Загора, Тодоров заяви, че този въпрос засега не е обсъждан, но ще бъде направено допитване сред гражданите.

“Трябва преди всичко да чуем мнението на старозагорци и чак тогава да правим изводи”, бе категоричен той.
Иван ПЕТРОВ
Йовка ВЕЛИКОВА

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ от ПП ГЕРБ:

На 21 септември бе обявено официално новото общинско ръководство на политическа партия ГЕРБ за гр. Стара Загора. То бе представено от областният координатор на партията Живко Тодоров.
Ръководството се състои от 11 члена, в това число общински председател и организационен секретар. Мандатът му е четири години.

Бяха обявени ръководствата и на още шест общини от Старозагорска област – Братя Даскалови, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Павел Баня и Чирпан. В останалите предстоят да бъдат проведени нови общински събрания по места.

ЗА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА:
Общински ръководител: Емил Христов
Общински организационен секретар: Пламен Йорданов
Членове на общинското ръководство:Йордан Николов
Павел Хаджийски
Иван Велев
Христо Бонев
Пламен Русев
Христина Милчева
Нели Калнева
Димитър Джелебов
Драгомир Драгов

ЗА ОБЩИНА БРАТЯ ДАСКАЛОВИ:
Общински ръководител: Стоян Вълчев
Общински организационен секретар: Стефан Стефанов
Членове на общинското ръководство:Таньо Иванов
Виолета Чакърова
Димчо Димитров

ЗА ОБЩИНА ГЪЛЪБОВО:
Общински ръководител: Дралчо Желязков
Общински организационен секретар: Мариана Андреева
Членове на общинското ръководство:Тодор Тодоров
Ивайло Цветковски
Дарина Васкилева
Милен Стоянов
Галина Желева

ЗА ОБЩИНА КАЗАНЛЪК (УТВЪРЖДАВА СЕ ВРЕМЕННО РЪКОВОДСТВО):
Общински ръководител: Стойо Иванов
Общински организационен секретар: Пенко Говедаров
Членове на общинското ръководство: Галина Стоянова
Емил Караниколов
Петко Карагитлиев
Апостол Терзиев
Петър Косев

ЗА ОБЩИНА МЪГЛИЖ:
Общински ръководител: Красимир Стойчев
Общински организационен секретар: Стела Славчева
Членове на общинското ръководство: Катя Люртова
Христина Дянова
Пламен Дойчев
Галина Панайотова
Красимира Карагьозова

ЗА ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ:
Общински ръководител: Христо Чаушев
Общински организационен секретар: Христина Николова-Ангелова
Членове на общинското ръководство: Христо Стоянов
Начко Нанев
Пенко Пенев
Васил Илиев
Васил Иванов

ЗА ОБЩИНА ЧИРПАН:
Общински ръководител: Христо Стефанов
Общински организационен секретар: Катя Рабаджиева
Членове на общинското ръководство: Васил Савов
Калчо Славчев
Георги Колев
Петьо Вълчев
Пенка Динева

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн