НС на БСП утвърди алтернативния кандидат за кмет в община Братя Даскалови

STZAGORA.NET
*
Сава Савов е кандидатът на БСП за Братя Даскалови. Националният съвет на БСП утвърди днес кандидатурата му за кметската надпревара в общината. Савов е на 33 години, безпартиен, издигнат от Инициативен комитет с председател Иван Иванов, зам.-председател на социалистите в Братя Даскалови. С Решение №18-МИ/12.09.2015 Общинската избирателна комисия регистрира Инициативния комитет за издигане на независимия кандидат за кмет за участие в изборите на 25-ти октомври. „Радвам се, че националното ръководство на БСП взе това решение за подкрепа, то е от изключителна важност за социалистите тук”, изрази удовлетворението си Иванов.

Преди десетина дни членове на общинската организация на БСП се обявиха против решенията на свиканата в противоречие на Устава конференция на 15 август и нарушаване на правилата на НС на БСП (подробности – тук >>>). „Голяма част от социалистите не приехме, че кандидат на БСП може да бъде човек, който дълги години е работил срещу принципите и идеите на БСП. Затова създадохме комитет, за да издигнем младия и енергичен човек Сава Савов, в който повярвахме, че ще работи всеотдайно за решаване проблемите на гражданите” – каза младежкият председател Веселин Калчев. До дни ще стане ясна и листата с кандидати за общински съветници в Братя Даскалови, която ще утвърди ИБ на НС на БСП.

„В предизборната кампания БСП трябва да влезе единна и с успешни планове за действие и подход към избирателите по места”, подчерта областният лидер на социалистите Васил Самарски. Той очаква всеки член на БСП да се отнесе с отговорност към предизборните ангажименти и да работи всеотдайно за изборна победа за кандидатите за кметове на общини, населени места и листа с общински съветници.

Кандидатите на БСП за кметове на 11-те общини в област Стара Загора са:

Братя Даскалови – Сава Савов
Гурково – Стоян Бонев
Гълъбово – Николай Тонев
Казанлък – Николай Терзиев
Мъглиж – Марийка Митева
Николаево – Косьо Косев
Опан – Минчо Чавдаров
Павел баня – Атанас Пъдев
Раднево – д-р Владимир Желев
Стара Загора – д-р Стефан Шишков
Чирпан – Кичка Петкова

* * *
Председателят на Общинския съвет на БСП-Стара Загора Валентина Бонева ще внесе на 13-ти септември в 11:00 часа в Общинската избирателна комисия документи за регистрация в изборите за кмет на община, общински съветници и кметове на населени места.

Старозагорската организация на социалистите реши в изборите на 25 октомври да участва в Местна коалиция „БСП лява България – за Стара Загора”. С Бонева ще бъдат и представители на Местната коалиция. През следващата седмица левицата ще регистрира и кандидатите си за кметове и общински съветници.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн