БСП в Братя Даскалови се разцепи относно кандидата за кмет, социалисти издигнаха алтернативна независима кандидатура

STZAGORA.NET
*
Инициативен комитет издигна независимата кандидатура на 33-годишния Сава Савов* за кмет на община Братя Даскалови. Инициативният комитет е съставен от социалисти – членове на партийната организация в Братя Даскалови, несъгласни от решенията на общинската конференция, провела се на 15 август. „Делегатите на заседанието подкрепиха кандидат, който не отговаря на политическите изисквания и механизъм за издигане на кметове и общински съветници. Председателката на БСП в Братя Даскалови Ваня Стоева свика конференция в противовес на уставните правила”, обясниха представителите на левицата, тръгнали към тази инициатива.

Според Веселин Калчев, председател на Инициативния комитет, за хората е необяснимо поведението на „гласувания” кандидат. „Той е работил против политиката на БСП и е изключван от редиците й, зад гърба си има две неуспешни участия в кметски избори и до вчера въпросният кандидат е бил част от кметското статукво в Братя Даскалови. Той не може да ни представлява”, възмущават се социалистите, създали Инициативния комитет. По думите им Сава Савов е млад и енергичен, той познава в детайли проблемите на хората и им е предложил решения, които са се харесали в общинската партийна организация, каза д-р Петър Петров, член на Общинския съвет на социалистите.

„Ние му повярвахме, защото неговите приоритети са нашите – сигурността, инфраструктурата, образованието, земеделието и младите хора да се върнат на село”, подчерта зам.-председателят на общинския партиен съвет Иван Иванов.
––––––––
*Сава Савов е на 33 години. Израснал е с радостите и проблемите на жителите на Братя Даскалови. Завършил е в ТрУ, специалност „агрономство”. 12 години е служител на МВР. Семеен е, има дъщеря и син.

(На снимката в едър план е Сава Савов. Мъжът вдясно с бялата риза е Иван Иванов.)
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн