Георги Първанов откри във Варна предизборната кампания на Коалиция АБВ

STZAGORA.NET


Днес излизам пред вас с простичкия ангажимент – за една здрава и добре подредена държава и това е основното послания на АБВ. Това заяви Георги Първанов, президент на Р България (2002-2012) и председател на ПП АБВ при официалното откриване на националната предизборна кампания на Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане), което се състоя тази вечер в Летния театър във Варна.

Георги Първанов очерта някои от основните политически ангажименти на АБВ, като подчерта, че управленски платформи практически липсват при всички останали политически сили, които се включват в надпреварата за държавното управление в 43 Народно събрание. “Ние сме за възраждане на държавността, за успяваща нация и достоен живот за всеки. При АБВ България ще бъде президентска република с ясна отговорност не само на тази институция, но и на всички власти в страната. Когато АБВ има отношение към страната, България ще има възможност да избира личности в рамките на една смесена избирателна система със силен мажоритарен елемент. При АБВ ще има реална пряка демокрация. Ще има повече референдуми и гласът на народа ще бъде чут и ще бъде реализиран в управлението на страната. АБВ има своята ясна визия за реформа на политическия модел, която освен всичко друго, включва прозрачни принципи за финансирането на партиите, строг контрол от страна на Сметната палата и рязко съкращаване на държавните субсидии за партиите. АБВ предлага и ще отстоява визията за една смела реформа в съдебната власт, включително с пряк избор на съдиите, със съкращаване на мандата на главния прокурор.

Ние предлагаме пакет от меки за борба с корупцията по високите етажи на властта, включително и независима служба, равноотдалечена от властите, а не както е сега – подчинена на правителството. Ние предлагаме всички държавни обществени поръчки да са централизирани на едно място и да има прозрачност и контрол върху целия процес. АБВ има своите идеи в икономическата сфера, които са мно го по-смели и радикални от онова, което предлагат другите партии – реформа на данъчната система в страната, не просто отпадане на плоския данък, нова система в политиката на доходите, вкл. и минимално почасово заплащане – нещо, което никой друг не предлага. Много са идеите, които очертават един различен многопластов образ на АБВ”, каза от трибуната на Летния театър във Варна председателят на ПП АБВ. Той бе категоричен, че участието на ПП АБВ в бъдещото управление на държавата ще бъде на принципна и идейна основа и по никакъв начин съвместно с ДПС.

Пред препълнените трибуни в морската ни столица Георги Първанов представи листата на АБВ във Варна с водач зам.-председателя на партията Ивайло Калфин. На събитието присъстваха представители на партията и кандидати за народни представители от цялата страна.

На официалното откриване на кампанията на ПП АБВ за първи път прозвуча химна на партията – подарък от Емил Димитров-син и певеца Дани Милев. Песента “Моя страна, моя България” вдигна на крака трибуните на Летния театър, певицата Тони Димитрова заяви, че за нея е чест да бъде в отбора на АБВ.

Ивайло Калфин: Българските граждани искат от политиците отговорност и резултати


Има една дума, която за нас, от създаването на АБВ до сега, а и в бъдеще, ще бъде много важна – и тя е почтеност. Всички хора, които участват и се присъединяват все повече и повече към нашата кауза, очакват това – почтеност. Такива хора са добре дошли при нас. Това заяви зам.-председателят на ПП АБВ и водач на листата на партията във Варна Ивайло Калфин при официалното откриване на националната предизборна кампания на Коалиция АБВ (Алтернатива за българско възраждане), което се състоя тази вечер в Летния театър във Варна.

Калфин представи листата на ПП АБВ във Варна и подчерта, че именно думите почтеност и професионализъм са тези, които обединяват всички кандидати за 43 Народно събрание. Водачът във варненската листа на АБВ припомни възможността за преференциално гласуване и заяви, че всички кандидати са равни по значимост и всеки един от тях заслужава и е достоен да оглави листата. “Ние сме един отбор, за разлика от други, ние не се изправяме един срещу друг – кой къде да бъде и как да бъде. Имаме задачи за изпълнение, имаме успехи да постигаме заедно и това ни прави сплотени. Защото знаем за какво сме в политиката – за да я променим” – заяви Ивайло Калфин. Той подчерта, че бъдещото политическо партньорство на АБВ ще се базира на общите виждания за политики.

“Търсим вашето доверие точно, защото искаме нещо различно в България. Не поредният играч, който трябва да се сглоби с някой друг, за да влезе във властта на България. Това не ни интересува, интересува ни да се променят нещата, да наложим стил в политиката, в който критерият не е кой с кого какво прави, а каква политика прокарва за хората, какво получават те от управляващите. За да не се повтори нито последната година на управление на кабинета “Орешарски”, нито предишното управление на кабинета “Борисов”. Ние в такива коалиции няма да участваме и няма да ни видите”, категоричен бе Ивайло Калфин. Той изрази увереност, че българските граждани искат точно това от политиците – отговорност и резултати.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн