За пръв път се състоя коледен празник и в Чирпан

STZAGORA.NET

Снощи в Чирпан за първа година се организира Коледен празник за радост на малки и големи на градския площад. Идеята бе на Община Чирпан, но реализацията му се дължи и на любезното съдействие на екипа на Центъра за обществена подкрепа в града, Шато „Рогошев”, възпитаниците на всички учебни заведения, както и на членовете на Централния пенсионерски клуб и клуб „Иван Димов”.

Празникът бе открит от кмета Кичка Петкова, която поздрави присъстващите с наближаването на Коледните празници и благодари сърдечно на всички участници и организатори. Финалът на нейната реч бе отброяването на 10 секунди до запалването на празничните светлини на площада и старт на 3-минутна заря.


Коледни базари с оригинални ръчно изработени тематични украси и сувенири бяха подготвили ЦОП Чирпан, Професионална гимназия по селско стопанство Чирпан, ОУ „Васил Левски”, ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, НУ „Св. Климент Охридски”. А от СОУ „П.К. Яворов” освен изделията, изработени от учениците, бяха изложили и такива, изпратени специално за случая от семейството на Виктория, за която бе направен благотворителен концерт в края на месец октомври. Събраните средства от учениците от гимназия „Яворов” ще бъдат дарени за лечението на Вики.

Членовете на пенсионерските клубове пък за пореден път приготвиха вкусни домашни сладки, тиквеници и коледни кексове за допълнение към топлото мляко, с което бяха почерпени децата, дошли на площада.

А за възрастните гости се бе погрижил собственикът на Шато „Рогошев” – Владимир Рогошев. Любителите бяха почерпени с червено чирпанско вино, което бе дарено за случая на Общината, за радост на всички чирпанлии.

Истински фурор и изумление сред децата предизвика и ненадейната поява на Дядо Коледа с неговата неизменна спътница – Снежанка. Двамата пристигнаха сред децата на площада на своята шейна. След слизането им от нея Снежанка отключи с вълшебен ключ пощенската кутия, монтирана на къщичката на дядо Коледа до сградата на Общината, и кметът Кичка Петкова изтегли едно писмо от всички, за да връчи специален коледен подарък лично от нея. След това всички писма бяха предадени в ръцете на Дядо Коледа, за да изпълни желанията на всяко дете.

Коледното празненство завърши с множество снимки на дечица с добрия старец и неговата спътница и с пожелания за „ВЕСЕЛА КОЛЕДА!”.

*

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн