4100 лева събраха старозагорци по време на благотворителната вечер „Млада Загора”

STZAGORA.NET

Събитието, което се проведе снощи (13 декември) в Младежкия дом, започна с връчване на две награди на старозагорски ученици за високи постижения в областта на математиката през 2012 г. Наградите са инициатива на Граждански клуб ЛИПА, които подкрепят развитието на млади таланти в областта на точните науки. Те отидоха при Петър Стоянов Тонев – ученик в XI клас в ПМГ „Гео Милев”, и Рада Кирилова Атанасова – ученичка в XII клас в ГПЧЕ “Ромен Ролан“. Връчи ги председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов.

За доброто настроение на гостите тази година се погрижиха Музикална формация „Звездопад”, малките танцьори от Клуб по спортни танци „Голд Степ”, както и талантливи млади музиканти от Стара Загора. В помощ на организаторите бяха доброволците от Младежкия общински съвет.

Желаещите да допринесат за каузата имаха възможността да участват в благотворителен търг на кулинарни изкушения, в томбола, или да си закупят предмет от коледния базар. Кулинарните изкушения бяха предоставени безвъзмездно от ресторантите БИБЛИОТЕКАТА, БУХЧЕВАТА КЪЩА, ЕФИР, ЛЕОН, СИТИ, ФОРУМ, както и от Клуба на етническите общности, които се отчетоха с характерни ястия на етноси, представени в Стара Загора – български, полски, унгарски и гръцки.

Търгът започна с уникална бутилка бутиково червено вино от Шато Коларово. Виното е създадено в лимитирана серия по повод двубоя за световната титла между Веселин Топалов и Вишванатан Ананд през 2010г. в София. Бутилка №75 беше продадена за 220 лева при първоначална цена 25 лева.

Най-дейни в търга бяха членовете на Граждански клуб ЛИПА, Лайънс клуб Августа, Лайънс клуб Тракия, Ротари клуб, и гостите от Холдинг “Загора”. В наддаването се включиха успешно и дамите от Инер Уил и Зонта Клуб.

Наградите от томболата изтегли 5-годишната Оля – най-малкият участник в събитието.

Както всяка година, гостите на благотворителната вечер опитаха от „Коледната трапеза на обединена Европа”, която включва ястия, представящи всяка една от 27-те страни членки на ЕС. Те бяха приготвени от ученици от ПГОХ „Райна Княгиня”.

Набраните средства – 4100 лева, поставиха началото на Младежка банка – Стара Загора, която на конкурсен принцип ще подкрепя младежки проекти.

Румяна Грозева, ръководител на Европа Директно – Стара Загора, съобщи, че Европейската комисия е удължила мандата на офиса в Стара Загора с още 5 години.

Желаещите да допринесат за каузата могат допълнително да дарят средства по сметка на Обществения дарителски фонд:

Първа инвестиционна банка,
бул. “Цар Симеон Велики” 104,
гр. Стара Загора 6000
IBAN: BG57 FINV 9150 10BG N05T 02
BIC: FINVBGSF

*

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн