Йордан Николов: Виновните за кражбите на Бузлуджа – в прокуратурата

Йордан Николов

Инвентаризацията на мемориалния комплекс Бузлуджа вече е готова, съобщи за “Старозагорски новини” областният управител Йордан Николов. Според него, здраво е крадено и налице са не повече от 10% от това, което се води по документи. Фактите свидетелствали за пълна безстопанственост.

Припомняме, че “чинията” на Бузлуджа е държавна собственост, но тя не беше приета по документи от новия областен управител. На пресконференция в началото на ноември т.г. той изрази съмнение, че през годините там въобще е правена инвентаризация. Според наличната документация на мемориалния комплекс се водят трактори, парково осветление, озвучителна уредба, печки и т.н., за които няма подписан приемо-предавателен протокол.

След приключилата сега инвентаризация Николов е поискал писмен отговор от длъжностните лица, които е трябвало да опазват и съхраняват държавното имущество. “След като го получа – каза Николов, – ще призова прокуратурата да им потърси отговорност.”

(СН)
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн