Спряха плановия прием в Университетска болница

Гневни пациенти с насрочени операции и лечение за дните след 15 ноември в Университетска болница в Стара Загора се оплакаха в редакцията, че им отказвали прием и ги записвали в листа на чакащите пациенти.

Семейство от друг град вчера бе принудено да се върне с обещанието, че ще бъдат приети в края на месеца.
“Вземаме отпуск за пътуването, разхождаме се, а си плащаме редовно здравните осигуровки. Веднъж ми се налага да ползвам клинична пътека и ме връщат. Без вина сме потърпевши”, недоволстват гражданите.

“Да, вярно, издал съм заповед за спиране на плановия прием от 15 ноември и въвеждаме листа на чакащите”, потвърди изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Кирил Добрев за “Старозагорски новини”.

Към 15 ноември били изразходвани 363 000 лева при делегиран бюджет 408 хиляди лева. Според д-р Добрев подобен подход са имали и през миналия месец и въпреки това са надвишили лимита със 100 хиляди лева.

Сега от управата на многопрофилната болница са принудени да правят поредната и изпитана вече “гимнастика”. Ще приемат планови пациенти към края на месеца, за да ги изпишат в първите дни на декември, когато ще има финансови постъпления за декември.

За подобен срив в болничната помощ алармира председателят на РК на БЛС д-р Светослав Стоименов на първия протестен митинг в Стара Загора на 2 ноември.

Дани МИЛЕВА
-vvv

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн