Нова зала и нов волейболен отбор за Стара Загора обеща днес кметът Живко Тодоров

STZAGORA.NET
*
Стара Загора ще има хубава зала за международни срещи в този мандат и силен волейболен отбор до края на годината, обеща на среща с журналисти днес кметът Живко Тодоров. „Нашата цел е да развиваме балансирано масовостта на спорта, но да има и елитен характер. С развиването на елитния спорт идва и масовостта, защото елитният спорт не може без деца“, убеден е старозагорският кмет.

В срещата участваха и спортистите-ветерани от града, участници в 9-те Световни мастърс игри, които се проведоха от 21 до 30 април в Оукланд, Нова Зеландия. На територията на 58 спортни зали и терени се състезаваха над 28 000 спортисти от 118 държави в 28 вида спорт. Българската делегация на игрите наброяваше 38 спортисти, от които 6 бяха от Стара Загора и донесоха почти половината – общо 17, от медалите на българите в „Европейския град на спорта 2017“. С тях се завърнаха бадминтонистите Пламен Михалев, Тихомир Киров, Христо Михалев, Петър Гицов, Нася Иванова и зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова, която спечели златен и сребърен медал на 2000 м стипълчейз и 400 м с препятствия.

„Ние тръгваме от необходимостта. Създаваме първо добри клубове и състезатели. Не правим зали – паметници на културата“ – коментира Живко Тодоров. По думите му, ще се изгради нова зала в новия парк или допълнителна към сега съществуващата зала за бадминтон, в зависимост от финансирането, което може да се осигури.

„Ние сме град №1 в бадминтона. От две години имаме строително разрешение за залата, чакаме средства“ – заяви Христо Михалев, който е участвал вече в 5 издания на световните игри за ветерани. По думите му, базата наистина е малка, а разширението би позволило домакинства на големи състезания. „Дай Боже да станат и двете зали!“ – пожела Михалев и разказа още, че в Нова Зеландия са участвали 1200 бадминтонисти, които са се състезавали на повече от 20 корта в две зали. „Чувстваме се горди от подготовката, която сме водили. Имаме високи постижения, затова нашите изяви се следят внимателно и когато излизаме на корта чувстваме вниманието и респекта към нас. Ето тази емоция трябва да се предаде на младите“ – убеден е доайенът на старозагорската група.

„Ветеранският спорт е признат на всички нива в световния спорт“ – добави ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя съобщи още, че предстои цялостен ремонт на общинската спортна зала „Стара Загора“, където се играят баскетболните мачове. Ще се прави ремонт на съблекалните и на осветлението. Според европейските изисквания ще бъде изграден и предпазен парапет.

#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн