Изложба на деца от старозагорската ДГ №25 в МОН

STZAGORA.NET
*
По покана на Министерството на образованието и науката на 1 юни – Международния ден на детето, беше открита изложба на децата от ДГ № 25 „Ален мак”, Стара Загора в сградата на министерството. Гости на изложбата бяха г-жа Таня Михайлова – заместник-министър на МОН; г-жа Иванка Сотирова – заместник-кмет на Стара Загора; г-жа Татяна Димитрова – началник на РУО Ст. Загора и г-жа Илияна Аргирова – старши експерт по предучилищно образование в РУО Ст. Загора.

В експозицията бяха представени 49 творби, част от които са донесли на малките художници престижни награди от международни и национални конкурси за детски рисунки.

Изложбата беше открита от г-жа Ваня Трайкова, държавен експерт по предучилищно образование в МОН, която представи дейността на детската градина по посока търсенето, откриването и развитието на таланта на децата от най-ранна детска възраст.

Г-жа Михайлова поздрави колектива на ДГ за постиженията в областта на изобразителните дейности и пожела на децата да творят и пресъздават заобикалящия ги свят, своите чувства и вълнения със свободата, с която може само едно дете.

Г-жа Сотирова даде висока оценка за работата на ДГ и подчерта силните изяви на децата в редица престижни конкурси в Полша, Чехия Франция, Беларус, Япония, Литва, Латвия, Турция, Румъния. Тя изрази задоволството си, че за първи път в такава институция се забелязва, че има и деца от детските градини извън София, които със своя талант популяризират успехите на предучилищното образование както в страната така и извън нея.

Г-жа Димитрова благодари за топлия прием и сподели чувствата, които я вълнуват при вида на детските творби, сътворени с много фантазия и неподправено детско чувство за форма, цвят и композиция – рисунки впечатляващи с онази ярка и многоцветна палитра, която е присъща само за детското светоусещане

Г-жа Т. Мирчева, директор на ДГ № 25 „Ален мак” представи колектива, който работи от години по проблемите на изобразителните дейности в предучилищна възраст, сподели как се стига до тези резултати и благодари на организаторите в лицето на г-жа Галя Георгиева, главен експерт по изкуствата към МОН, за успешното осъществяване на настоящата изложба.

Присъстваха и деца от 64-то училище на изкуствата в гр. София, които поздравиха участниците с музикално изпълнение.

Г-жа Михайлова, заместник-министър МОН, връчи на колектива при детската градина Грамота за почетно участие в художествена изложба експонирана в МОН.
#vvv

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн