Борисов: Ако изборите бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 130 депутати

STZAGORA.NET
*
“Минахме през един период на нестабилност, но ние бяхме точно обратното на това, което се случи в Турция. Там виждате с каква битка се борят за власт. Докато аз преди 6 месеца отидох и им дадох на опозицията властта. Ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеше веднага да направят служебно правителство, доминирано с премиер, министри и шест месеца досега да управляват и да променят всичко, за което говорят.Но ако парламентарните избори бяха мажоритарни, ГЕРБ щеше да има 130 депутати.”

Това коментира пред журналисти на влизане в сградата на парламента лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от “Фокус”. “Ако са били за промяната. Напротив, те се скриха и оставиха президента Радев с неговото правителство да се гърчи. Надявам се всички да сме си взели поуки и от слабостите, и от успехите. В момента имаме ситуация в света, която е най-леко казано тревожна. Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме, да направим всеки какъвто компромис трябва, но стабилността в момента за Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа като външна граница“, заяви Борисов.

Той подчерта, че в опозицията могат, ако са истински политици, не само на думи и с претенциите си, да направят много добрини за България в тази ситуация. “Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Можем да бъдем не само мост, не само участници в преговорите и с едните, и с другите. Можем да сме стабилизиращият фактор на Балканите, защото когато опитни хора като Юнкер говорят за война на Балканите, не може да минава това покрай ушите ни и да не обръщаме внимание сякаш някой е хвърлил думите напразно”, добави той.

Според Борисов тези, които са останали извън парламента, са останали не заради друго, а заради недалновидна политика. “Спрягат модерната дума “хейтене” по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят”, коментира още Бойко Борисов.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн