Ракетна площадка против градушките ще правят край с.Тулово. Даряват 48 хил. лв. за фитнес зала в Мъглиж

STZAGORA.NET
*
Общинският съвет в Мъглиж взе решение да бъде предоставен имот в землището на с. Тулово за изграждане на ракетна площадка от Изпълнителната агенция за борба с градушките.

С пълно единодушие съветниците упълномощиха кмета Господин Господинов да приеме дарение в размер на 48 000 лв., с което ще бъде оборудвана фитнес зала в Спортно-младежкия център в Мъглиж.

Единодушно беше взето и решението за преобразуване на имоти от публична в частна общинска собственост. Става въпрос за читалище „Пробуда-1869” в града. То ще бъде ремонтирано по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. На първия етап ще бъдат извършени ремонт и реконструкция на покрива на сградата.

Общинските съветници решиха също Община Мъглиж да кандидатства по същата програма с проекти за преустройство, основен ремонт и обновяване на читалището в с. Зимница и за оборудване и обзавеждане на читалищата в с. Ягода и в с. Тулово.

В края на заседанието зам.-кметът Душо Гавазов изказа благодарност от името на жителите на общината за съдействието и бързото решаване на въпроса с прехвърлянето на собствеността на третия етаж на сградата на Общината на Община Мъглиж.

В работата на сесията участва областният управител инж. Георги Ранов. Той поздрави съветниците за експедитивната им работа и взетите решения в полза на гражданите на Мъглиж и другите села от общината.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн