Икономист предлага програма, която ще осигури на Стара Загора 1 милиард евро

STZAGORA.NET
*
Стара Загора, 21 юли (Румяна Лечева, БТА)
Област Стара Загора може да получи 1 млрд. евро, ако се разгърне моята икономическа и екологична програма за преодоляване на кризата „Новаторство в областта на организацията на труда и управлението на националното стопанство” (НООТУНС). Това обяви на пресконфернеция в пресклуба на БТА проф. Божидар Попов. Икономистът твърди, че България може да спечели до три месеца от продажба на ноу-хау 60 млрд. евро.

Идеята на Попов не е нова, тя е от далечната 1976 г, през годините е предлагал милиарди и на други области в България.

„Спасението на държавата е в екоземеделието и лечебния туризъм, у нас има място за работа на 50 млн. души. Четири са основните проблеми на родината ни – икономическата криза, демографската катастрофа, екологията и бежанците, ако не вземем мерки, ще се затрием като народ”, предупреждава проф. Божидар Попов.

Той е убеден, че средствата ще бъдат осигурени, ако се осъществи измислената от него независима програма. Попов предлага да се създаде нарочен комитет към Министерския съвет, който да открие, обедини и подкрепи всички хора с нови, добри и нестандартни идеи.

556 държавни институции, граждански организации и известни личности са подкрепили с подписи труда на професора.

Сред подкрепилите е и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.

„За внедряването и осъществяването на НООТУНС България няма да даде и 1 стотинка. Напротив, от продажбата на ноу-хау смята да привлече в страната поне 60 милиарда евро, които да изправят икономиката ни на крака. След това страната ни може да очаква още 73 млрд. евро. Програмата залага на: усъвършенстване на управлението на икономиката, оползотворяване на битовите отпадъци, борба с вредителите в селското стопанство без отрови, по-ефективен градски транспорт и за опазване на околната среда.

Попов е издал 4 книги с общото заглавие „Програма НООТУНС – оцеляване и просперитет”, за които специалистите са дали добри оценки. Стара Загора е седмият град, в който проф. Божидар Попов представи своята програма.
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн