Преди днешния реванш ХИК – „Берое“ в Хелзинки

STZAGORA.NET
*
Днес, 21-ви юли, „Берое“ излиза срещу ХИК (Хелзинки, Финландия) в среща-реванш от втори квалификационен кръг на УЕФА Лига Европа. Главен арбитър на двубоя е Падриг Сътън от Ирландия, който ще даде първия съдийски сигнал точно в 19 часа на клубното съоръжение на ХИК – стадион „Сонера“. Мачът ще бъде излъчван по Diema Sport 2 и платформата play.gong.bg.

Ето и групата от 18 футболисти, отпътувала за Хелзинки във вторник вечер:

Вратари: Благой Макенджиев, Михаил Михайлов;
Защитници: Иво Иванов, Веселин Пенев, Георги Динков, Венцислав Василев, Илия Миланов;
Полузащитници и нападатели: Кохей Като, Евертон Джилио–Том, Георги Божилов, Неманя Милисавлевич, Васил Панайотов, Александър Василев, Ерик Почански, Александър Колев, Станислав Дрянов, Педро Маркеш, Радослав Кирилов.

„Финландците са с предимство с оглед на резултата. Не отиваме като обречени. Отиваме да се надиграваме. Надявам се да постигнем добър резултат и да се приберем с удовлетворение от добре свършената работа“ – бяха думите на наставника Александър Димитров пред журналистите на входа на Терминал 1 на Аерогара София.

Съдийска тройка от Ирландия начело с Падриг Сътън ще ръководи предстоящата среща, негови първи помощници ще са Дермът Брутън и Робърт Кларк, а четвърти рефер е Греъм Кели. Делегат на УЕФА е Габриел Вайс от Словакия, а съдийството в утрешната среща ще оцени Кристофорос Зографос от Гърция.

Двубоят, игран преди седмица в Стара Загора, завърши при голово равенство – 1:1, като гостите излязоха напред в резултата в 38-та минута посредством Алфредо Моралес, а четири минути след началото на второто полувреме Веселин Пенев възстанови равенството в резултата.

Йорданов: „Ще направим всичко, за да продължим“

Треньорът на „Берое“ Ивайло Йорданов говори на традиционната пресконференция преди мача от Лига Европа.

„Очакваме един труден мач с оглед на това, че в Стара Загора ХИК постигна добър резултат и са фаворити в утрешния мач. Ние не сме се предали и ще направим всичко възможно да постигнем един добър резултат и да продължим“ – каза Йорданов.

„Не ни изненада нищо. Нямахме толкова късмет, колкото очаквахме. Естествено футболът не е до късмет, а до възможности. ХИК използва едно невнимание в нашата отбрана и отбеляза гол. Опитахме след това да изравним и да победим. С оглед на турнирния резултат ХИК постигна това, което искаше и взе добър резултат“ – обясни той.

„Ние наблюдавахме отбора на ХИК. Знаехме кои са силните и слабите му страни. Тактиката, която търсихме за мача, е да отбележим първи, а не да догонваме в резултата. Знаем, че ХИК е изключително стойностен отбор, който всяка година играе в Европа, независимо дали в Лига Европа или в Шампионската лига, където беше преди време. Знаехме силните и слабите му страни и се опитахме да използваме слабостите, но този гол обърка малко нещата. Те бяха дошли за добър резултат, постигнаха го, но ние няма да се предадем и ще направим всичко възможно да продължим“ – допълни треньорът.

„След първия мач се подготвихме целенасочено за този двубой. Тактиката, която ще изберем за срещата не бих желал да я коментирам тук, тя ще бъде споделена с играчите“ – каза още той.

„В момента играем само за Лига Европа. Нашето първенство не е започнато. Това е още един фактор, в който ХИК има предимство. Обиграват си отбора повече“ – обясни Йорданов.

„Надявам се да видим още по-добро лице на “Берое”. Това е работа на целия треньорски щаб – с всеки следващ мач да ставаме по-добри и по-добри и футболистите да изпълняват всички изисквания. Искаме „Берое“ да става по-силен и по-силен“ – завърши специалистът.

„Берое“ с официална тренировка на стадион „Сонера“

Футболистите на „Берое“ проведоха вчера официалната си тренировка преди реванша с ХИК (Хелзинки, Финландия). От 19 часа днес „зелените“ излизат срещу съперника на стадион „Сонера“, а официалната тренировка се проведе в същия час снощи на клубното съоръжение на домакините.

На заниманието присъстваха над 30 привърженици на „Берое“, пропътували заедно с отбора разстоянието между Стара Загора и Хелзинки.

Настроението в отбора е отлично, всичките 18 футболисти в групата тренираха пълноценно и напълно готови за подобаващо представяне в днешния мач, което да класира тима в следващата фаза.

#vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн