10 ученици от Стара Загора, Казанлък и Ямбол посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

STZAGORA.NET
*
10 ученици от Стара Загора, Казанлък и Ямбол посетиха Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Младежите се включиха във второто издание на конференцията „Моята мечта за България“. На събитието те имаха възможност да дебатират заедно със заместник-председателя на Европейската комисия по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева и още 150 българи, живеещи в столицата на Европа.

Посещението на учениците в Брюксел е голямата награда в състезания, провели се в рамките на Дните на Европейския парламент, организирани от Информационното бюро на ЕП в София, Представителството на Европейската комисия в България и Европа Директно – Стара Загора. Десетте ученика са най-добре представилите се сред 43-ма участника от региона в симулационни игри, пресъздаващи работата на Европейския съвет и Европейския парламент.

Конференцията „Моята мечта за България 2“ бе организирана от евродепутата Ева Паунова, която има европейски информационен център в Стара Загора, заедно с Фондация „Заедно в час“. Говорители на събитието бяха вдъхновяващи българи, реализирали се в страната. Тазгодишното събитие бе посветено на темите иновации, образование и новите умения и на това как България да бъде “Дигитален лидер чрез уменията на бъдещето”.
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн