Издирват неизвестен, застрелял куче и ранил друго на Баните

STZAGORA.NET
*
Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че чрез проява на жестокост към гръбначно животно – куче, му е причинил смърт – престъпление по чл.325 б, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 3 юни 2016 г. следобед в частен имот, намиращ се в Старозагорските минерални бани, неизвестно лице е открило стрелба с огнестрелно оръжие. В резултат на стрелбата е било убито едно от кучетата на собствениците на имота, а друго е било ранено. Двете животни са от породата „Българско овчарско куче“ (каракачанска овчарка). Животните са се намирали в двора на имота, като едното е било вързано, а другото се е придвижвало свободно. Имотът е ограден с ограда и към момента няма данни животните да са напускали самоволно двора.

В условията на неотложност е бил извършен оглед на местопроизшествието, при който са били иззети гилзи и трупа на убитото животно.

Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се извършват разпити на свидетели и са назначени експертизи – ветеринарна и балистична. Продължават интензивните оперативно-издирвателни действия с цел установяване на извършителя на престъплението.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн