Германски професор отново ще оперира деца със слухови проблеми в Болница „Тракия”

STZAGORA.NET
*
Германският проф. Щефан Дацерт, началник на университетската Катедра и Клиника по УНГ в Бохум, Германия, отново ще гостува в Болница „Тракия“ – Стара Загора. На 27 и 28 май двамата с доц. д-р Петър Руев, дм, началник на Клиниката по УНГ в лечебното заведение, ще оперират деца със слухови проблеми и ще им поставят кохлеарни импланти. Подборът на малките пациенти, които са подходящи за интервенцията, ще започне още на 16 май (понеделник). Всички желаещи родители могат да запишат час за преглед на телефон 042/98 7777.

Проф. Дацерт гостува в Болница „Тракия“ в Стара Загора от няколко години. Заедно с екипа на доц. д-р Руев той извършва операции по поставяне на кохлеарни импланти на деца и възрастни. Благодарение на сътрудничеството между Болница „Тракия“ и университетската клиника в Бохум в Стара Загора беше създаден Тракийски център за кохлеарни имплантации. Той е първият подобен център за консултиране, поставяне, настройване на кохлеарни импланти и рехабилитация на пациентите извън София.

Поставянето на кохлеарни импланти се налага при пациенти с увредени слухови клетки, на които конвенционалните слухови апарати не могат да помогнат. Проблемът е особено важен за децата със слухови проблеми. 1:1000 от новородените се раждат с проблемен слух. Увреждането трябва да се открие възможно най-рано – до шестия месец от развитието на детето, защото това улеснява диагностицирането на проблема, поставянето на слухов апарат или извършването на операция.

Пресцентър – Болница „Тракия“

#vvv

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн