Община Казанлък стартира услугата „СМС паркиране“ от началото на май

STZAGORA.NET
*
В началото на месец май за улеснение на гражданите Община Казанлък ще предложи новата за града услуга „СМС паркиране“. Това стана възможно след приемането на Наредба №4 за спиране, паркиране и престой на ППС на територията на града, в която са регламентирани условията и възможностите за паркиране и плащане. След промените те вече стават три: талони за паркиране, паркомати и чрез СМС.

Телефонният номер за заплащане чрез СМС за всички зони за паркиране в града ще бъде един и същ и за трите мобилни оператора: 13431, на цена 1 лев без ДДС, като услугата ще позволява в рамките на заплатения час шофьорът да смени мястото на паркиране и да премести автомобила си от една платена зона в друга. Максималното време за престой е до три часа.

Най-голямото предимство на СМС почасовото паркиране е мобилността. Гражданите могат да изпращат телефонно съобщение „в движение“, без да се налага да търсят талони, паркомати или служители на „Кратковременно паркиране“. Ако планираното време за престой е значително по-малко от час, могат да се ползват талони за паркиране, чиято услуга важи 30 мин.

От досега действащите зони за кратковременно паркиране и престой с Наредба №4 Общината освобождава следните, които стават изцяло безплатни:

- бул. „23-ти Шипченски полк“ в участъка между ул. „Стефан Караджа“ и ул.“Александър Стамболийски“;
- ул. „Трапезица“;
- бул. „Александър Батенберг“ – от пресечката с бул. „Никола Петков“ до ул. „Старозагорска“;
- бул. „Никола Петков“ – в двете посоки на движение, между ул.“Любомир Кабакчиев“ и бул.“Александър Батенберг“.
Новите зони, които вече ще бъдат платени са:
- паркингът на ул. „Д-р Баев“, зад кино „Искра“;
- бул.“Розова долина“, от ул.“Климент“ до ул.“Цар Иван Шишман“.

Всички зони ще бъдат обозначени с нови табели, указващи условията за спиране, паркиране и престой.

Старите санкции за нарушения остават непроменени: поставяне на скоби – глобата остава 10 лв., глоба с фиш – 20 лв. Въвежда се ново наказателно преместване с репатрираща машина. Мястото, където ще бъдат премествани автомобилите в нарушение предстои да бъде уточнено.

На територията на Казанлък в зоните за почасово платено паркиране право на безплатен престой ще имат всички електромобили.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн