ПП АБВ внесе в ЦИК документите за участие в местните избори

STZAGORA.NET
*
Зам.-председателят на ПП АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков внесе в ЦИК документите за участие на ПП АБВ в местните избори.

Пред медиите Петков заяви, че АБВ е единствената политическа сила, която ясно формулира целите си за предстоящия вот за кметове и общински съветници – 200 000 гласа, и така да удвои получените гласове на парламентарните избори. „Амбициозна задача, тежка задача, но като човек, който познава партията и е обиколил цялата държава, вярвам, че нашите хора ще го изпълнят“.

Румен Петков подчерта, че волята и стремежът на ПП АБВ е да се яви самостоятелно на изборите в повечето места. „Това говори за сила и самочувствие на структурите, което мен ме радва и ме кара да се гордея с тези хора – те са на една година ръководства и много добре си дават сметка какво означава да се изправиш срещу ГЕРБ, срещу БСП, срещу ДПС, да се изправиш с лицето си, с достойнството си и заслужават подкрепа“.

В кампанията за местни избори АБВ ще продължи линията на основните си послания, които формулира още на евровота – за диалог, за намиране на национално отговорните решения, посочи Петков. И добави, че АБВ е лява патриотична организация, която се бори и ще се бори главно за националните интереси.

ПП АБВ е 18-тата партия, която внесе своите документи за участие в изборите на 25 октомври.

*
ПП АБВ взе решение, в което се обявява с позиция „Да” за референдума

ПП АБВ взе решение, в което се обявява с позиция „Да” по гласувания от Народното събрание референдум. Решението е взето на днешното заседание на Националния съвет на партията. Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков. „С тази позиция ще се регистрираме в ЦИК в следващите дни като партия, която е заявила много ясно своята позиция по участие в референдума”, каза още той.

По повод предстоящата кампания за избор на кметове и общински съветници, Румен Петков посочи, че АБВ ще води чиста кампания. „Ще бъдем положителни, ще се стремим да наложим политически диалог, ще се стремим да спорим за решения за проблемите на различни общини и региони. Защото една от слабостите на българската политическа система е, че през последните 15 години оставяме на страни дебата за второто ниво на местно самоуправление и по този начин осакатяваме инструментите, с които разполага местната власт за търсене и намиране на решения на проблемите, които засягат големи социални групи и общности“. Петков добави, че АБВ ще сведе до минимум използването на публични нагледни материали, които изискват места за тяхното разлепване. Подобна практика с „тапициране“ на села и градове е вредна, категоричен е той

На днешното си заседание на Националния съвет ПП АБВ утвърди 94 кандидатури за кметове на общини и 8 – за кметове на райони – 2 в София, 6 района за Пловдив. „В национален мащаб от всички 27 областни центрове, ПП АБВ има своите утвърдени кандидати в 21. От тях двама са коалиционни кандидати, 1 независим, останалите 18 са кандидатури на ПП АБВ. Това е много сериозен знак за самочувствието на нашите кандидатури и за увереността, която те имат в настоящата предизборна надпревара”, каза Румен Петков.
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн