Драгомир Стойнев: Държавата да инвестира в масовия спорт в училище

STZAGORA.NET

„Всички политици сме длъжници на спорта. Всяка партия обещава да направи нещо, всяко правителство го слага като приоритет и накрая виждате – вече нямаме толкова шампиони и изявени състезатели. Трябва да се мобилизираме, да се инвестира в търсене на нови таланти. За БСП е важно да се развива масовият спорт в училище, защото той е алтернатива на улицата, на зависимостите сред младите. Трябва да се отделят средства за училищните бази. Разговарях по време на състезанията и с футболистите, и с колоездачите, и с тенисистите. Желанието на всички е да има повече подкрепа за масовия спорт от страна на държавата.”

Това каза в Казанлък водачът на старозагорската листа на Коалиция „БСП Лява България” Драгомир Стойнев. Под неговия патронаж и по повод 106-годишнината от провъзгласяването на Независимостта на България, в Града на розите на 21 и 22 септември се проведоха състезания по футбол и тенис на корт, както и велопоход.

„Радвам се, че днес на празника тук се събраха толкова много спортисти. Няма как човек да не е удовлетворен, като гледа толкова много желаещи да спортуват” – коментира още Стойнев. Стана ясно, че той също е бил запален футболист и е бил на косъм да стане професионален играч, но учението във Франция му попречило. Драгомир Стойнев пое ангажимент пред казанлъчани да помага за развитието на спорта в града им.


В турнира по футбол взеха участие 16 отбора с над 160 играчи от общините Казанлък и Мъглиж – легенди на казанлъшкия футбол, полицаи, хидравлици, бизнесмени, пожарникари, инженери и много други с различни професии и интереси. Финалната среща днес между отборите на “Нюанс” и “Форест” започна с начален удар от центъра на терена, изпълнен от Драгомир Стойнев. Резултатът в нея се задържа дълго време равен – 2:2, в което многобройните зрители видяха позитивна символика, свързана с 22-я номер в интегралната бюлетина за парламентарните избори на коалиция “БСП Лява България”. След оспорвана игра в две полувремена по 20 минути срещата бе спечелена с резултат 3:2 от “Нюанс”, като победният гол падна в самия край на двубоя.

Резултатите:

Първи във футболния турнир е отборът на “Нюанс”. Втори стана тимът на “Форест”, а на трето място се класира казанлъшкият “Барселона”. Четвърти завърши отборът на Овощник, а пети – “Дрийм тийм”.

Награждаването на шампиона - отборът на "Нюанс"

Голмайстор на футболния турнир с 9 попадения стана Христо Паричков. С това той заслужи личен подарък от Драгомир Стойнев – страхотни гети, естествено – червени на цвят:

Голмайсторът Христо Паричков

Най-добрият вратар – Иван Няголов, заслужи вратарски ръкавици.
За най-полезен играч бе обявен Валентин Райчев. Евгени Генчев отнесе наградата за феър плей.

В състезанията по тенис на корт участниците бяха 22-ма, на възраст от 8 до 55 години, разделени на 11 двойки.
Турнирът бе спечелен от двойката Мая Герасимова и Митко Костадинов:

Втори в тенис-турнира станаха Антоанета Маркова и Радослав Господинов.
На трето място се класира двойката Данаил Петров-Стоян Мишев.
Награди получиха и най-младите тенисисти в турнира: Христо Партенов, Калоян Русев и Никола Мирчев.

Близо 40 колоездачи участваха днес и в уникалния по рода си велопоход по маршрут Казанлък – Хаджидимитрово – Шейново – Шипка – Крън – Енина, с финал пред спортен комплекс „Шампион“ в Казанлък (където се проведе спортният празник), посветен на 106-годишнината от обявяването на Независимостта на България. Първи финишира младият Денис Искрев (вдясно на следващата снимка), следван от Аксел Катмер (вляво) – и двамата от казанлъшкия колоездачен клуб “Лястовица-1905″. Това бяха и най-младите участници във велопохода. Те получиха от Драгомир Стойнев спортни екипи:

Специалната награда взе 66-годишният Таньо Танев, финиширал сред първите във велопохода. Още една специална награда – стек бира, получи от Драгомир Стойнев и 22-ят финиширал (с номера на коалиция “БСП Лява България”) – бизнесменът Елин Калайджиев.

Публиката избухна в бурни аплодисменти, когато капитаните на трите наградени отбора обявиха, че дават подарените им футболни топки на децата от Дома за деца с увреждания в село Бузовград:

Спортният празник в Казанлък под патронажа на Драгомир Стойнев завърши с пълни с настроение общи снимки на повечето от над 200-те участници в трите дисциплини:


#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн