Младите от коалиция “АБВ” стартираха своя национална кампания от Стара Загора

STZAGORA.NET



Националната кампания на АБВ–младежи под надслов „Замисли се! Ти можеш да промениш!” стартира от Стара Загора. „Избрахме Деня на независимостта 22 септември за начало, защото това е добър повод да се замислим. Да се замислим независими ли сме в мисленето си, във вземането на решения, в избора си, от който зависи променята в нашия живот и в страната ни. В АБВ ни харесва това, че ние, като млади хора, можем да участваме сами във формирането на политики, свързани с нас, да даваме предложения и идеи и те да бъдат приемани и реализирани”, каза второкурсникът по медицина Емил Стоименов от старозагорската младежка организация на партията, по чиято идея се осъществява кампанията.

За да привлекат вниманието на старозагорци, младежите раздаваха флаери и изработени от тях гривни с цвета на националния трибагреник. В няколко изречения те обясняват че пътят към терминал 2 може да бъде затворен, а за това не е нужно много – активно участие на младите в политиката за тях, повече стимули за младите родители, подобряване на връзката образование-бизнес, по-голямо внимание към спорта и спортните бази.

Това е втората инициатива на младежката организация на АБВ – Стара Загора, в предизборната кампания. В началото на учебната година те провокираха връстниците си с акцията „МЛАДИТЕ@abv.bg – нека всеки път, когато общуваме помежду си, да го правим на нашето А,Б,В!”

В края на тази седмица младите от АБВ в Стара Загора канят връстниците си от останалите участващи в изборите партии на среща-разговор по младежките политики. „Учим в едни и същи университети, вървим по едни и същи улици, ходим в едни и същи дискотеки – какво ни пречи да седнем на една маса и да обсъдим проблемите си, да предложим решения. А политиците, независимо от коя партия са, трябва да се вслушат, защото не искаме обещания, а действия, в които ние да бъдем равностойни участници” – мотивират поканата си те.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн