В Стара Загора отбелязаха Деня на победата – 9 май

STZAGORA.NET



Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Емил Христов поднесоха цветя пред Паметника на съветския воин по повод 69-та годишнина от края на Втората световна война, в присъствието на ветерани от войните, потомци, съмишленици, ученици и руски граждани.

Те участваха в отбелязването на Деня на Победата – 9 май, организирано от Община Стара Загора, СНЦ”Руски клуб – Стара Загора” и Военния клуб.

“Все се питам каква би била България или Европа без този ден. Със сигурност много по-мрачна, без доброто и надеждата, които имаме днес” – каза кметът Живко Тодоров. Той нарече 9 май „ден на подвига и на надеждата“ и поздрави ветераните–защитници на мира, присъстващи на церемонията в подножието на парк „М.М.Кусев“. Кметът се обърна и към младите хора с призива да знаят историята на Европа, за да не допуснат никога тя да се върне към трагичните военни години.

От името на Съюза на ветераните от войните на България поздрави по повод празника поднесе Христо Мутафов от Стара Загора, носител на много ордени.

В 16:00 ч. днес Община Стара Загора и Младежкият общински съвет организират тържествено отбелязване на Деня на Европа 9 май. Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров ще участва в създаването на Алея на Европа в парк Тракия, със засаждане на 28 фиданки.








#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн