„Летяща класна стая” на ЕКОПАК кацна и в Чирпан

STZAGORA.NET

Екип на „ЕКОПАК България” АД проведе в Чирпан интерактивно обучение за деца. В инициативата са включени възпитаници от предучилищните групи и ученици от 1 до 4 клас на всички местни училища. 3D-екобусът на ЕКОПАК ще остане в града на 9-ти, 10-ти и 14-ти май 2013 г.

Идеята е в т.н. „екочас на класа” да се дадат ценни знания по забавен начин на близо 800 деца от Чирпан. Ползите от разделното събиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки представят любимите на децата герои Харти, Пластика и Стък от 3D-филма „Повелителите на рециклирането”. Интерактивна игра „Стани екогерой” пък проверява знанията на децата, придобити по време на еколекцията.



В края на интерактивното обучение всяко дете получи подарък от екофирмата – семенце от бяла акация, което да се засее, и индивидуален код, който може да бъде регистриран на сайта на ЕКОПАК и всеки да участва в томбола за голямата награда – дигитален фотоапарат.

Инициативата и Чирпан да стане част от турнето на 3D-екобуса на ЕКОПАК е на специалистите от сектор „Екология” при Община Чирпан, със съдействието на Организацията по оползотворяване на опаковки „ЕКОПАК България” АД.

Тези екообиколки се провеждат от три години на територията на България, като ЕКОПАК посещава част от общините, с които има сключени договори за разделно събиране на отпадъци от опаковки.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн