Опозицията в Общинския съвет остави сами на брифинг воеводите от ВМРО-БНД

STZAGORA.NET

*
Воеводите от ВМРО-БНД в Стара Загора, в лицето на лидера им Кристиян Петков и екссекретаря на Общината от предишния мандат Николина Горова, останаха на обявения от тях за днес брифинг без очакваната подкрепа на други опозиционни сили в местния парламент. За участие в срещата с медиите според Кристиян Петков са били поканени още представители на “Съюз Стара Загора” и “Синята коалиция” (съответно Мария Динева, Методи Пенчев и д-р Даниела Памукова), но никой от тях не се появи в пресклуба на БТА в обявения час.

Воеводите се жалваха пред медиите от недадената им дума за обяснение на отрицателен вот на извънредното заседание на ОбС миналия четвъртък, когато бе решено да се удължи с още 4 години срокът за концесията на почистващата Стара Загора фирма “Нелсен Чистота”. Кристиян Петков поиска въпросното обяснение в самия край на сесията, в момента, в който председателят на ОбС Емил Христов понечи да я закрие. Спикерът на местния парламент го отряза с думите “Вие вече обяснихте мотивите си по време на дебатите и според Правилника за дейността на ОбС нямате правото на повторно обяснение на отрицателен вот”.

Проверката, която направихме в нормативната база, установи, че председателят на ОбС е спазил точно чл.64.(1) от Правилника, който гласи: “Общинският съветник има право след гласуване на обяснение на своя отрицателен вот, в случай че при обсъждането на въпроса не е изразил същото отрицателно мнение или не се е изказал.”

На въпросното извънредно заседание двамата общински съветници от ВМРО-БНД единствени гласуваха против удължаването на концесията. Други трима съветници се въздържаха, а мнозинството я одобри.
*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн