Втори ден на жп стачката: викаха линейка за началник-гарата

STZAGORA.NET

След продължителен натиск от София върху началника на гара Стара Загора Динко Стоянов да замести стачкуващите трима ръководители движение, които са на смяна днес, човекът получи хипертонична криза, с кръвно 210-220,  и се наложи да викат линейка от “Спешна помощ” да го свестява. Слава Богу, лекарите го вдигнаха на крака и той продължи да изпълнява служебните си задължения.

Динко Стоянов - вече на крака, след като лекарите овладяха хипертоничната му криза.

ЖП гара Стара Загора днес е пуста, коловозите са празни. От сутринта нито е влязъл, нито е излязъл влак. На четвърти коловоз стои все още спрялата вчера електромотриса “Сименс” от Пловдив, която трябваше да се върне под тепетата, но стачката я замрази за неопределено време в Стара Загора. Почти всичките няколкостотин железничари в различните старозагорски жп поделения днес са се присъединили към стачката. Не се виждат и маневриращи товарни състави.

“Вчера имаше служби, които не се включиха, но днес стачката обхвана цяла Югоизточна България и в стачните действия се включиха всички служби както от холднг “БДЖ”, така и от инфраструктурата. Спряла е работата в Бургас, Ямбол, Стара Загора, Николаево, Горна Оряховица, София. В момента България отвсякъде е блокирана”, каза председателят на стачния комитет на железничарския съюз към КНСБ Димитър Динев.

Международният влак Истанбул-Букурещ, който вчера престоя от 8 до 16 часа на старозагорската гара, днес е спрян в Калояновец. Не е ясно колко пътници има в него. Вчера бяха само четирима. Влак “Родопи” (Пловдив-Варна) пък е спрян в Михайлово.

-vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн