Пак съдят Лечков в Стара Загора

STZAGORA.NET

Йордан Лечков

Футболната звезда и бивш кмет на Сливен Йордан Лечков за втори път е клиент на Окръжен съд – Стара Загора. Този път обвинeнието е за извършени тежки нарушения при полагането на водопроводната мрежа в жк “Дружба” в Сливен, в качеството му на кмет, както и за оказването на натиск върху директора на Офиса на НАП в Сливен Петко Дюлгеров. В обвинението се казва още, че вследствие на тези действия Община Сливен е била ощетена с над 571 хиляди лева.

Освен Лечков, подсъдими са още главният юрисконсулт в Община Сливен Елеонора Христова и отговарящият за надзора на обекта Стефан Шевкенов.

На заседанието от 23 ноември т.г. Cтарозагорският съд постанови изготвянето на нова експертиза по делото. Това се случи, след като адвокатите на подсъдимите поискаха отвод на двете тройни експертизи, на които се базира обвинението. Адвокатът на Лечков – Иван Ангелов, обясни това искане с факта, че вещите лица са изключително предубедени и “се изявяват като будната съвест на нацията”. С новата експертиза ще се заемат четирима старозагорски специалисти, които бяха определени на съдебното заседание. Резултатите трябва да са готови до три дни.

В хода на делото бе разпитан и Петко Дюлгеров, който заяви, че в края на 2008 и началото на 2009 година Лечков, в качеството си на кмет, му е намеквал за съдействие за безпроблемното приключване на няколко проверки на отделни фирми. Свидетелят посочи, че е бил заплашван с уволнение и наистина през август 2009 година е бил отстранен от НАП. Той обаче завел дело за неправомерно уволнение, което спечелил и отново е върнат на работа.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 16 януари 2012 г.

Жанета ДЕЯНОВА
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн