Шах и табла играха на брайлови дъски кандидат-съветници на ГЕРБ с незрящи в Богомилово

STZAGORA.NET

В клуба на Териториалната организация на сляпо-глухите – „Дръзновение”, в Богомилово днес се проведе турнир по шах и табла на брайлови дъски.

По покана на председателя на организацията Ангелина Кръстева, участие взеха и младежите от ПП „ГЕРБ” и кандидати за общински съветници Мариан Димитров, Росен Димов и Ангел Филипов. В игрите се включи и Дейвид Брайдън, журналист от „Европейско радио” в Стара Загора, което стартира към края на октомври.

Представителите на партията направиха дарение от 6 бели бастуна на членовете на клуба.

Мероприятия от подобен характер са значими и спомагат много за интегрирането на хората с физически увреждания в обществото, каза г-жа Кръстева. Турнирът е организиран по двоен повод – за празника на града – 5 октомври и за Международния ден на белия бастун на 15 октомври, допълни още тя.

С благодарности към младежите и с пожелание за успех, дамата даде думата на г-н Филипов. “Хората с физически увреждания са част от това общество, а не отделна група или организация, забравена и изоставена от всички. Надявам се, че ще успеем да догоним европейските страни, в които условията на живот за тези хора са по-добри”, каза той.

Преди да стартира турнирът, кметът на село Богомилово също изрази своите благодарности и отбеляза, че за него Живко Тодоров, като кандидат за кмет на Стара Загора, е единствената алтернатива.

Участниците се разпределиха на четири двойки – две за табла и две за шах, като във всяка имаше по един представител от ГЕРБ и един от организацията на слепоглухите. Крайният разултат бе в полза на домакините.

Представителите от ГЕРБ застанаха зад това, да не се прекъсва връзката им с организацията и участието в турнира да бъде само една от многото подобни инициативи.
-vvv

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн