“Общински съвет за Стара Загора” обяви листата си

STZAGORA.NET
Експертите, които през последните два мандата класираха общо 8 свои в местния парламент, отново заявиха участие. На предстоящите избори те ще се явят с 37 кандидати за съветници, обединени в Гражданска листа “Общински съвет за Стара Загора”.

Списъкът се оглавява от Славин Янакиев, изпълнителен директор на чугунолеярния завод “Прогрес” АД. След него са подредени Цветелин Жоевски, икономически директор на “Брикел” ЕАД, Олег Стоилов – председател на ТПП-Стара Загора, Станчо Станев – кмет на Старозагорските минерални бани, адвокат Кристина Златанова, Николай Шопов – досегашният председател на постоянната комисия по здравеопазване и екология в общинския съвет и др.

По-надолу в листата са управителят на “Техносвет” ЕООД Валентин Вълков, международно известният специалист по УНГ-болести проф.д-р Павел Димов, капитанът на шампионския тим на “Берое” от 1986 г. Теньо Минчев, регионалният координатор на “ЛИДЕР” Стоян Зайков, Росен Гогошев, Димо Бухчев, екскметът на Стара Загора Антон Андронов. Списъкът завършва с 37-то място на “поета с фабриките” Митко Динев.

Листата, както и преди 4 години, е регистрирана с мандата на партия ЛИДЕР, тъй като инициативни комитети не могат да правят регистрации. В нея членове на ЛИДЕР са само водачът Славин Янакиев и 13-ят в листата Стоян Зайков, регионален координатор на партията.

Участниците в Гражданската листа припомниха пред медиите, че през последния мандат тримата техни представители в ОбС са водили политика, близка до тази на управляващите. Смятат, че който и да стане кмет (самите те не издигат свой кандидат), ще може да работи само облягайки се на опита на старейшините, но ще му е трудно, ако е в противовес на националното управление.
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн