Бойчо Биволарски е кандидат-кметът на БСП в Стара Загора

STZAGORA.NET

Доц.Бойчо Биволарски (вляво) ще се бори за кметското място наесен от името на БСП.

*

На местните избори наесен кандидат-кметът на БСП ще се казва доц.Бойчо Биволарски. Председателят на Общинския съвет на партията в Стара Загора спечели днешното гласуване на конференцията, проведена в конферентната зала на хотел “Мериан палас” след балотаж с независимия кандидат Дамян Георгиев.

В първото гласуване участваха четирима номинирани. Получен бе следният резултат:

75 гласа за Бойчо  Биволарски;

54 гласа за Дамян Георгиев;

45 гласа за Илия Златев;

5 гласа за Любомир Славов.

Тъй като никой от четиримата не получи мнозинство при 179 подадени гласа, се стигна до балотаж между първите двама. С 86 на 65 гласа го спечели  Бойчо Биволарски. На балотажа гласуваха 151 души.

Научихме, че в хода на конференцията, която бе закрита за медиите след първоначалния отчет на общинския председател за работата на групана на БСП и коалиция в местния парламент, се е провел разгорещен дебат за това, партиен или непартиен кандидат е нужен на социалистите за предстоящите местни избори. До гласуване са били допуснати и четиримата кандатати, единият от които – Дамян Георгиев – бе непартийна кандидатура. Тонът на дискусията е останал в рамките на културното опониране.

На делегатите на конференцията днес им се наложи често да гласуват.

*

Общинската конференция на БСП гласува и за кандидатите за общински съветници. 19 души от 89-те номинирани преминаха 50-процентната бариера. Според социологическите проучвания БСП може да разчита на около 24% от гласовете наесен, което означава, че избираеми ще бъдат първите 13 от листата. Ето как се подреди тя по брой на подадените гласове за всеки кандидат:

1. Илия Златев

2. Георги Гьоков

3. Бойчо Биволарски

4. Борис Боричев

5. Румен Димитров

6. Бояна Буюклиева

7. Мариус Кирков

8. Теодора Колева

9. Илка Петкова

10. Стефан Шишков

11. Милен Шмилев

12. Валентина Бонева

13. Зоя Кълвачева-Цвяткова

14.Климент Пенчев

15. Иван Кралев

Конференцията прие във вида, в който бе предложена, и предизборната платформа на БСП.

(Блиц-интервю с Бойчо Биволарски след избора му за кандидат-кмет на БСП – кликнете тук.)

*

На общинската конференция на БСП в Казанлък също на балотаж между председателя на Общинския съвет Васил Самарски и кмета Стефан Дамянов бе решено, че за градоначалническия стол наесен от името на столетницата ще се състезава Васил Самарски. Резултатът е 93 на 67 гласа за него.

*vvv

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн