Слабо земетресение бе усетено в Стара Загора

STZAGORA.NET
Слабо земетресение с продължителност 4-5 секунди бе усетено в 20.45 часа тази вечер в Стара Загора. Трусът бе доловен като вертикален, със слаба амплитуда, и степен около 2 по 12-степенната скала на Медведев-Шпонхойер-Карник (слабо земетресение, усетено само от отделни хора, намиращи се в състояние на пълен покой).

Земетръсът е бил вторият по ред от серия от три труса с интервал от по около 15 минути, като първият е бил в 20.32 ч. Усетеният и в Стара Загора трус е бил най-силният от трите. Епицентърът му е бил на 23 км югоизточно от Раднево на дълбочина от 2 км, с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер.

Регистрирано е и земетресение близо до Генерал Тошево, Овчи кладенец и Миладиново. Третият епицентър с магнитуд на отделената подземна енергия 3.1 по скалата на Рихтер е бил на 5 км дълбочина, на 19 км югоизточно от Тополовград (26 км южно от Елхово).

-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн