Жепейците не отстъпват, ще стачкуват

STZAGORA.NET

Димитър Динев

“Твърдо сме решени да стачкуваме, докато исканията ни не бъдат изпълнени”, заяви за в. “Старозагорски новини” председателят на Синдикалния съвет на железничарите към КНСБ и на Стачния комитет Димитър Динев. След като на 28 февруари представители на железничарските синдикати на КНСБ и КТ “Подкрепа” се срещнаха с ръководството на холдинг “БДЖ” ЕАД, днес в София се е състояла втора среща, този път с шефовете на Национална компания “Железопътна инфраструктура”. Но и този път до споразумение не се е стигнало.

“Не приемат нашите изисквания. Предлагат ни варианти, които не ни удовлетворяват”, коментира Динев. Първата стачка ще бъде на 10 март т.г., като влаковете няма да се движат от 10.00 до 11.00 часа, а на следващия ден – от 8.00 до 18.00 часа.

Плануваната стачка е заради подписаното споразумение за многомилионен заем от Световната банка. Според спогодбата се предвижда до 2014 година да бъдат съкратени около 6 хиляди работници, но средствата ще отидат не за модернизация и развитие, а за погасяване на стари задължения на двете жп компании. Протестите са и заради неизплатените от 1 юни 2009 г. ваучери за храна. Неплатени за 2009 и 2010 година са и социалните суми към колективните трудови договори.

Надя ТОДОРОВА
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн