Митко Динев събра старозагорци на 60-годишния си юбилей. Дойдоха Желю Желев, Йорданка Христова, Мишо Белчев и още куп знаменитости

STZAGORA.NET

Юбилярът Митко Динев

*
В петък вечер бардът, талантливият сатирик с остър и по правило нецензурен език, поетът с фабриките от Холдинг “Загора”, заралията Митко Динев отпразнува заедно със съгражданите си своя 60-годишен юбилей. Старозагорци напълниха до дупка залата на Стария театър, а душите си със смях, за да съпреживеят малкия празник на обичания от тях автор и приятел. Вечерта премина под лозунга “6 десетилетия проЗтотии”.

Президентът Жельо Желев аплодира сатирата на Митко Динев.

*
Сред гостите бяха забелязани президентът Жельо Желев, Йорданка Христова, водещият Гриша Трифонов и колегите му бардове Краси Йорданов и Гинчо Павлов.

Йорданка Христова в залата, докато си чакаше реда да поздрави Митко Динев с песен.

*

Кметът проф.Светлин Танчев прописа стихове в чест на юбиляра.

*
Тук бе и кметът на Стара Загора проф.Светлин Танчев, който изненада юбиляра с посвещение в рими, написано лично от него в подходящ за случая стил. Всички поднесоха поздравленията си. Пеещите свършиха тази работа по ноти, а Мишо Белчев и жена му – под формата на златен венец за главата на Митко Динев. Михаил Боендруков от ръководството на ФК “Берое” му връчи грамота, шефката на ежедневника “Старозагорски новини” Йовка Николова пък обяви, че вестникът е внесъл в петък официално номинацията на Митко Динев за почетен гражданин на Стара Загора. Поздравителен адрес изпрати поетът Любомир Левчев.

Гостите на първия ред в залата.

*
От първия ред празника на мъжа си съпрeживя и очарователната му съпруга Ирина Динева.

Рециталът на Ивалин Димитров, Христофор Недков и Ивелин Керанов (отляво надясно).

*
Рецитал по едни от най-пиперливите творби на Митко Динев изнесоха артистите от ДТ “Гео Милев” Ивалин Димитров, Христофор Недков и Ивелин Керанов. “Аз такива работи мога само да ги пиша, но не мога да ги чета. На когото не му се слушат, да се чувства предупреден и да си излезе още сега”, обяви плеснатият в устата поет. Но всички останаха по местата си. И не само останаха, ами и чутото им хареса, ако се съди по хиленето на глас и ръкоплясканията.

Шефката на “Старозагорски новини” Йовка Николова: “Днес внесохме официално предложение за обявяването на Митко Динев за почетен гражданин на Стара Загора!”

*
В навечерието на славната годишнина Митко Динев покани заралии на общонародното тържество в негова чест със следното, напълно в негов стил, обръщение: “Юбилеите са едни от най-досадните празници в живота на човека. Дето се вика – засипан си с цветя, а си още топъл. Отличителното от панихидата е само това, че свири музика, която чуваш и ти… С една дума, ако си обкръжен от много цветя и нетрезви хора, ти или си се родил, или си юбиляр, или си ритнал кросното. Поканвам всички мои приятели да се посмеем над факта, че моя милост навършва 60 години. Публичното осмиване ще стане в градския театър в деня на юбилея ми 14.01.2011 г…”

Поздравът на Йорданка Христова.

*
За финал на хубавата вечер уважилите юбилея на Митко Динев разграбиха диска му “Псевдо”, съдържащ 12 негови авторски песни. Средствата, допълнени с лични пари на поета, ще отидат за закупуване на книги за Регионалната библиотека “Захари Княжески” в Стара Загора. Директорката на институцията Снежана Маринова пък му поднесе безплатна читателска карта. Митко Динев обяви и че е откупил 7 от картините на самобитния художник Светлин Стоев, известен и като Рижата брада, които дарява на Художествената галерия в Града на липите.

Стихове и песни на Митко Динев можете да прочетете и чуете онлайн ТУК (цък). Те чудесно илюстрират призива, който рожденикът отправи към гостите си в края на вечерта: “Смейте се колкото можете повече. По-добре да се напикаваме от смях, отколкото да пълним гащите от страх!”
-vvv

споделяне във facebook

1 коментар on “Митко Динев събра старозагорци на 60-годишния си юбилей. Дойдоха Желю Желев, Йорданка Христова, Мишо Белчев и още куп знаменитости”

  • Славов wrote on 18 януари, 2011, 0:06

    Честито! Този Човек заслужава нашето уважение!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн