Време ви е за приключение? Ето няколко игри от 2023 г., които ще ви разтърсят

В необятния свят на онлайн игрите, приключенската тематика винаги е била сред фаворитите. Този жанр дава свобода на разработчиците на игри да развихрят въображението си и да предлагат невероятни сюжети, които със сигурност ще носят забавление.

През последните години ставаме свидетели на бързо разпространяване на игри, но определено 2023 г. е една от най-ползотворните в това отношение. Предлагаме ви да разгледате нашите предложения:

The Last Night

Създадената от разработчиците на Odd Tales игра The Last Night, ужасно напомня стила на Blade Runner, но е по-футуристична и изглежда много по-модерна. В главната роля е един “нърд” от света на програмирането, който привидно живее охолен живот.

Но подобно на тематиката в книгата “Човекът в търсене на смисъл” – изглежда сякаш той търси призванието си. Вашата задача няма да е сложна, но изисква усилия да се раздвижи едно ИТ – ще трябва да решавате пъзели и да се наслаждавате на необятни пейзажи. По време на пътешествието в The Last Night има голяма вероятност да започнете да преосмисляте и своят собствен живот.

През последните години компанията като чели не успява да пожъне огромния успех, който с лекота постигаше през предходните години с модерни класики, но като цяло очакванията от The Last Night са, че най-вероятно ще бъде попадение в широката им гама заглавия.

Viking’s Quest

Когато си помислите за казино игри, най-вероятно ще се сетите и за пари, но случая не е такъв, тъй като тук можете да играете напълно безплатно. Viking’s Quest ще донесе на играча едно изключително приятно забавление.

Силните страни на този слот се крият в добре подбраните функции, тъй като графиката определено можеше да бъде и по-добра. Геймплея се състои от уайлд и скатер символи, които могат с лекота да изпълнят екрана с печалби и бонуси.

А най-хубавото е, че не трябва да бъркате в джоба си, за да се забавлявате! Това е една добра алтернатива на видео игрите, в която ще можете да заложите.

6523636

Dustborn

Небезисвестните в бранша Red Thread Games изкараха на пазара Dustborn, която се базира на сюжет от близкото бъдеще. В продукцията е ангажиран създателят и дизайнер на поредицата The Longest Journey/Dreamfall, което е едно обещание за изключителен продукт.

Действието се развива сред разрушена от войната страна, а главните герои са роботи, ръководени от група приятели. Играта изправя играча пред поредица от преплетени събития, които ще го запознаят с интересни герои и сюжети.

Целта в Dustborn е да се достави една “мистериозна” пратка, а пътя до финалната цел е осеян с нестандартни решения в геймплея и множество диалози.  Колкото по-далеч стигате в играта, толкова по-отчетливи стават съдбовните линии на героите. Подходът към геймплея и сюжета на Dustborn го откроява от конкурентите в жанра, спечелвайки си славата на една от най-добрите игри на 2023 г.

The Last of Us Part II

Има ли въобще човек, който може да нарече себе си геймър, който да не е чувал за популярното продължение The Last of Us Part II. Замисълът и изпълнението на популярната игра хвърля играча в “дивото”, където той трябва да оцелее в един невероятен геймплей. Мигнеш ли – губиш. Ако Живите мъртви или други зомби поредици ви вдъхновяват, а идеята да изкарате деня, само за да се борите за живота си през следващия ви се струва доста забавна, е The Last of Us определено е правилния избор за вас.

Под светлината на прожекторите попада втората част на поредицата, основно заради динамиката в нея. Изобилието от нововъведения в играта е впечатляващо, като можем да откроим в частност това, че героят може да се придвижва и стреля в легнало положение. Сценарият в The Last of Us Part II е изключително добре изпипан и предлага безброй часове забавление, тъй като играта може да се играе безспирно с дни, дори и седмици.

За пръв път чувате за тази поредица? Определено трябва да грабнете джойстика и да я пробвате.

62536352781Amnesia: The Bunker

Frictional Games зарадва пазара с The Bunker, едно достойно продължение на поредиците Penumbra, SOMA, и Amnesia. Това е четвъртото продължение на популярната серия Amnesia, като промените тук са основно по геймплея на играта.

Сюжета ни пренася в смразяващата действителност на Първата световна война, а вие се превъплъщавате в ролята на френски войник, който има специалната мисия да разучи това проклето място.  Тук обаче можете да отговорите на всяка опасност, която се изправя на пътя ви, което е значителна крачка напред спрямо останалите части. За съживяване на геймплея са използвани множество дебнещи изненади и капани.

В The Bunker играчът ще се сблъска с множество лабиринти и ситуации, в които ще трябва да си проправя път за да оцелее. Всеки избор тук рефлектира върху сюжета.

Firmament

Firmament е най-новото произведение на Cyan Worlds. Играта е изпълнена с характерните за компанията сложни пъзели, които ще накарат най-запалените фенове на логическите задачи да се залепят за екрана.

Феновете на предходни техни поредици ще намерят доста сходни елементи в сюжета на  Firmament, но определено новите елементи го открояват. Играта има още един елемент на иновативност и дързост, тъй като е създадена с мисълта за виртуалната реалност. В играта е добавена иновативна механика с часовник, която е като сянка на играчите през целия сюжет. Жестовете също са важна част от играта.

Излизането на Firmament на пазара не бе по план, тъй като трябваше да достигне до играчите през далечната 2020 г. Тригодишното очакване не отказа играчите, напротив, направи ги още по-гладни за екшън.gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн