ОИЦ ще представи процедурите “Активни” и “Ново работно място 2015″ по ОПРЧР

STZAGORA.NET
*
На 15.07.2015 г. (сряда) от 11.00 часа в залата на Комплакс „Форум“, Стара Загора, Областният информационен център ще се проведе информационна среща на тема „Актуални процедури по ОП „Развитие на човешките ресурси 2014-2020““.

На срещата екипът на ОИЦ – Стара Загора ще представи отворените за кандидатстване процедури „Активни“ и „Ново работно място 2015“ по ОПРЧР – допустими кандидати, бюджет, допустими дейности и начин на кандидастване през ИСУН 2020.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

ПРОГРАМА
ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА на тема „Актуални процедури по ОПРЧР“

15 юли 2015 г., Залата на коплекс „Форум“, Стара Загора

11.00 – 11.15 Регистрация на участниците

11.15 – 12.00 Представяне на процедура „Активни“ по ОПРЧР – допустими кандидати, дейности, бюджет, начин на кандидатстване.
12.00 – 12.15 Въпроси и отговори

12.15 – 13.00 Представяне на процедура „Ново работно място 2015“ по ОПРЧР – допустими кандидати, дейности, бюджет, начин на кандидатстване.
13.00 – 13.15 Въпроси и отговори

13.15 – 13.30 Индивидуални въпроси и отговори

СХЕМА „АКТИВНИ“

Цели на схемата за безвъзмездна финансова помощ:
Основна цел на операцията е активиране и интеграция в заетост на младежи до 29-годишна възраст вкл., които не са нито в образование или обучение, нито в заетост, вкл. не са регистрирани като безработни лица в Агенция по заетостта. Операцията ще бъде насочена към идентифициране и мотивиране за активно поведение на пазара на труда на неактивни младежи от целевата група, с последващи дейности за включване в заетост, обучение или връщане в образование.
Допустими кандидати:
Неправителствени организации; организации, предоставящи посреднически услуги на пазара на труда; центрове за информация и професионално ориентиране; центрове за професионално обучение; неправителствени организации; социални партньори; общини и райони на общини, работодатели.
Размер на БФП на проект: мин. 200 000 лв.; макс. 391 166 лв.
Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Дейности за идентифициране на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, които не са в образование или обучение, и активиране за включването им на пазара на труда.
2. Предоставяне на мотивационни обучения за активно търсене на работа.
3. Предоставяне на обучения за придобиване на професионална квалификация или ключови компетентности в областите чуждоезиково обучение и дигитална компетентност – само във връзка с конкретна възможност за наемане на работа след обучението.
4. Наемане на лица от целевата група на длъжности, попадащи в обхвата на единични групи професии от 2 до 9 клас от НКПД 2011 г., за период до 6 месеца.

СХЕМА „НОВО РАБОТНО МЯСТО 2015“

Цели на схемата за безвъзмездна финансова помощ:
Операцията има за цел да осигури предпоставки за създаване на устойчиви работни места за безработни и неактивни лица. Тази цел ще бъде постигната посредством комбинация от мерки за осигуряване на подходящи обучения, включително на работното място, както и предоставяне на разнообразни стимули за работодателите за разкриване на нови работни места. Поставя се акцент върху интеграцията на уязвимите групи на пазара на труда.
Допустими кандидати: работодатели
Размер на БФП на проект: мин. 50 000 лв.; макс. 391 166 лв.
Допустими дейности:
1. Наемане на безработни и/или неактивни лица за период до 12 месеца – задължителна.
2. Предоставяне на професионално обучение за придобиване на първа или втора квалификационна степен и обучение по част от професия по първа, втора или трета квалификационна степен на вече наетите по проекта лица.
3. Предоставяне на обучение по ключови компетентности съгласно Европейската квалификационна рамка по: Ключова компетентност 2„Общуване на чужди езици”, Ключова компетентност 4 „Дигитална компетентност” на вече наетите по проекта лица.
4. Закупуване на оборудване, обзавеждане, ДНА и стопански инвентар, свързани със създаването на нови работни места.
5. Оборудване и адаптиране на нови работни места за хора с увреждания, вкл. ремонтни дейности, в случай на необходимост.
6. Осигуряване на наставник за хората с увреждания. Всеки наставник отговаря за минимум 1 и максимум 7 души – представители на целевата група.
6.1. Други дейности, свързани и произтичащи от участието на хора с увреждания.
#vvv

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн