Община Стара Загора е партньор в европроект за ролята на културата в регионалните политики

STZAGORA.NET
Община Стара Загора си партнира с организации от 11 европейски държави по проект „Роля на културата и културното наследство в регионалните политики за устойчивост на туризма (CHARTS)“, финансиран по Оперативна програма за междурегионално сътрудничество INTERREG IVC.

Днес и утре в Бургас ще се проведе среща-семинар на партньорите по проекта – Сдружението на общините от Югоизточния регион, в което членуват още общините Бургас, Сливен и Ямбол.

Община Стара Загора ще участва в уъркшоп „Ефективно партньорство“ с представяне на партньорството с общините Нова Загора и Раднево за подготовка и съвместно изпълнение на проекта „Античното наследство на Тракия“ с финансиране от Оперативна програма “Регионално развитие” и 5% съфинансиране от трите общини.

По време на двудневния форум със свои презентации ще се включат още Регионалният борд по туризъм Pafos (Кипър), Туристическа асоциация Vidzeme (Латвия), Общините Сливен, Ямбол и членове на Сдружението на общините от ЮИР.

Събитието ще се проведе на 7 декември 2012 г. (петък) от 09.30 до 17.30 часа в зала „Георги Баев“ в Културен център „Морско казино“, Бургас.

Целите на проекта са да се надградят и да се използват постиженията, методите, резултатите, политиките и стратегиите на предишни проекти и инициативи в областта на културата, наследството и стратегиите за устойчиво развитие на туризма и да се трансферират съответните добри практики между участващите региони на европейско ниво, като важна добавена стойност към ефективното формулиране и изпълнение на регионални политики, както и да допринесат за постигане на договореностите от Лисабон и Гьотеборг. Общият бюджет на проекта е 1 491 591 евро, от които 95 320 евро са средствата, насочени за развитието на югоизточния регион на България.

Важен момент от форума е организираната среща между представители на туристическия бранш от България, Гърция, Кипър, Латвия и Швеция, по време на която ще се даде възможност за представяне на туристическия продукт от всяка страна, както и създаване на нови бизнес контакти.
*

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн