Проф. Танчев отказва втори кметски мандат

STZAGORA.NET

Проф.Светлин Танчев

“Нямам амбиция да се кандидатирам втори мандат за кмет на Община Стара Загора – заяви проф. Светлин Танчев на традиционната предколедна среща с журналистите от всички местни и централни медии. – Желанието ми е да се отдам отново на научна дейност в Тракийския университет.”

Професорът характеризира отминаващата 2010-а като трудна финансово-икономическа година не само за Стара Загора, но и за целия свят. Промените са били много динамични и изисквали бързи действия за избиране на най-добрите варианти за решения на всичко онова, което се случва в общината.

“2011 г. няма да бъде по-лека – определи градоначалникът. – Тя ще се отличава от настоящата, защото е изборна, и то две в едно – за общински ръководства и за президент. Политическата борба, която започна, ще внесе друг привкус на казусите. Ние сме длъжни да подготвим и проведем изборите на ниво.”

Кметът акцентува на амбицията на екипа му в последната година на мандата колкото се може повече да се изпълнят поетите обещания.

На чаша вино и баница с късметчета проф. Светлин Танчев благодари на журналистите за коректното отразяване на събитията в общината. Той вдигна наздравица за всички старозагорци, за по-добра, спокойна и благодатна 2011 година.

Кметът изтегли пръв своето късметче за новата година: “Сериозно занимание ти предстои – танци и игри чак до зори!”

Росица РАНЧЕВА

Б.Р. Към днешна дата е известно още, че най-големият конкурент на проф.Танчев в кметската надпревара – д-р Евгений Желев, също няма да се кандидатира за градоначалник. Това свое решение докторът обяви пред медиите още преди половин година.
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн