Над 120 хиляди клиенти са посетили офиса на НАП в Стара Загора през 2010 г.

75% от декларациите по ДДС са подадени по интернет

Рекорден брой клиенти са преминали тази година през Офиса за обслужване на НАП в Стара Загора – средно между 300 и 400 човека на ден. До края на месец ноември салоните са посетени общо от над 123 700 души. Най-често ползванaтa услугa за периода e подаване на данъчно-осигурителни декларации. Тя е потребена от 46 253 клиенти. Консултации и справки за здравно-осигурителния си статус са извършили 20 838 човека. За издаване и връчване на видове удостоверения Офисът на НАП в Стара Загора е посетен от 16 475 клиенти, а регистрация, промени и уведомления за трудови договори са извършени от 15 436 души.

На обявените в Интернет телефони за въпроси и сигнали към Офиса са се обадили 12 807 човека.

През годината тройно се е увеличил в сравнение с 2009-та и броят на исканията от частни и държавни съдия-изпълнители. Служителите на НАП са обработили и подготвили справки с информация за над 15 700 лица, срещу които са приключили съдебни дела за непогасени в срок задължения.

Наред с получените на място услуги и консултации клиентите ни имат възможност да ползват и електронните услуги на НАП. Те покриват изцяло най-често изпращаните документи към Приходното ведомство, достъпни са 24 часа в денонощието, също са безплатни, като единственото условие е подаване на уведомление за ползването им и електронен подпис.

През месец ноември 75% от регистрираните по ДДС фирми в Областта са подали месечните си справки-декларации по Интернет. Това е най-ползваната електронна услуга, следвана от осигурителните декларации и уведомленията за трудови договори.

Надяваме се и ще се постараем с работата си и през новата година да предложим европейски стандарт и още по-бързо обслужване на клинетите на Националната агенция за приходите.

Мариета ДОБРЕВА
Гл. експерт УК,
ТД на НАП Пловдив
Офис Стара Загора

-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн